Most olvasott cikk
Vegán majonézes zöldborsópástétom

Vegán majonézes zöldborsópástétom

Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes választás lehet.

Ez a recept nemcsak ízletes és látványos, de könnyen elkészíthető otthon is. A zöldborsó vibráló zöld színe és friss íze egy fantasztikus krémes állaggal párosul, ami garantáltan elvarázsolja azt, aki kipróbálja.

A zöldborsópástétom változatos felhasználási lehetőségeket kínál, így bátran kísérletezhetünk vele. Tökéletes előételként, de remekül megállja a helyét snackként vagy éppen szendvicstöltelékként is.

Hozzávalók:

  • 2 bögre zöldborsó (450 g)
  • 1 kisebb fej lila hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ friss citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Az apró kockára vágott lila hagymát sózd le és hagyd állni tíz percig.
  2. Ha fagyasztott zöldborsót használsz, akkor egy evőkanál olívaolajon, közepes lángon pirítsd át. 2-3 perc elteltével adj hozzá pár csipet sót és pirítsd tovább néhány percig. Az utolsó egy percben add hozzá a durvára vágott fokhagymát is. Ha konzerves vagy üveges borsót használsz, azt öblítsd át egy szűrőben és csak a durvára vágott fokhagymát pirítsd meg enyhén.
  3. Tedd késes aprítóba vagy a botmixer aljába a zöldborsót, a fokhagymát, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot.
  4. Turmixold simára és szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet.
  5. Az apróra vágott lila hagymát öblítsd át egy szűrőben, alaposan csepegtesd le, majd keverd hozzá a borsókrémhez.
  6. Tálald pirítóson, mártogatósként vagy akár tésztasaláta önteteként.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.