Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes választás lehet.
Ez a recept nemcsak ízletes és látványos, de könnyen elkészíthető otthon is. A zöldborsó vibráló zöld színe és friss íze egy fantasztikus krémes állaggal párosul, ami garantáltan elvarázsolja azt, aki kipróbálja.
A zöldborsópástétom változatos felhasználási lehetőségeket kínál, így bátran kísérletezhetünk vele. Tökéletes előételként, de remekül megállja a helyét snackként vagy éppen szendvicstöltelékként is.
Hozzávalók:
- 2 bögre zöldborsó (450 g)
- 1 kisebb fej lila hagyma aprítva
- 4 gerezd fokhagyma durvára vágva
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ friss citrom leve
- 1 teáskanál só
- pár tekerés frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Az apró kockára vágott lila hagymát sózd le és hagyd állni tíz percig.
- Ha fagyasztott zöldborsót használsz, akkor egy evőkanál olívaolajon, közepes lángon pirítsd át. 2-3 perc elteltével adj hozzá pár csipet sót és pirítsd tovább néhány percig. Az utolsó egy percben add hozzá a durvára vágott fokhagymát is. Ha konzerves vagy üveges borsót használsz, azt öblítsd át egy szűrőben és csak a durvára vágott fokhagymát pirítsd meg enyhén.
- Tedd késes aprítóba vagy a botmixer aljába a zöldborsót, a fokhagymát, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot.
- Turmixold simára és szükség esetén adj hozzá egy kevés vizet.
- Az apróra vágott lila hagymát öblítsd át egy szűrőben, alaposan csepegtesd le, majd keverd hozzá a borsókrémhez.
- Tálald pirítóson, mártogatósként vagy akár tésztasaláta önteteként.
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.