Most olvasott cikk
Az angol fiatalok negyede soha nem randizna vegánnal

Az angol fiatalok negyede soha nem randizna vegánnal

Egy új felmérés szerint nem mindenki tartja vonzónak a növényi étrendet. Az angol fiatalok negyede kijelentette: soha nem randizna vegánnal.

A veganizmus követőjeként a mindennapok már most is számos nehézséget rejtenek. Az unásig ismételt, vegánokat kifigurázó viccekre adott kényszeres nevetgélés teljesen megszokott velejárói egy vegán hétköznapjainak.

Egy új felmérés szerint viszont a párkeresés sem lesz túl egyszerű az állatok ki- és felhasználását mellőzők számára, ugyanis sok fiatal egyáltalán nem randizna vegánnal.

A Dopsu növényi húskészítményeket gyártó cég felmérése alapján az 1997 és 2012 között született fiatal felnőttek, vagyis a Z-generáció (Gen Z) tagjai 24%-ban egyértelműen elutasították egy vegán partner gondolatát, ők még csak nem is randiznának ilyen személlyel. Az eredmény érdekessége, hogy ezzel szemben az idősebb korosztály tagjai nem voltak ennyire elutasítóak, ők kisebb mértékben válaszoltak nemmel.

A kutatás arra kereste a választ, hogy milyen mértékben hajlandóak az emberek módosítani az étkezési szokásaikon a párkapcsolat érdekében.

A válaszok alapján általánosságban elmondható, hogy sokan hajlandóak változtatni azon, mi kerül a tányérjukra, ha ez befolyásolja egy kapcsolat létrejöttét. A kutatásban részt vevő britek negyede úgy nyilatkozott, hogy a szerelem érdekében hajlandó lenne csökkenteni a húsfogyasztásán, egyötödük pedig „szívesen részt venne” húsmentes hétfőkön, ha a partnere ezt szeretné.

A válaszadók 27%-a azonosította magát flexitáriánusként, vagy olyanként, aki aktívan dolgozik a húsfogyasztása csökkentésén. Ezen felül érdekesség, hogy a megkérdezett férfiak 20 százalékáról kiderült, hogy füllentettek már a táplálkozási szokásaikról egy lehetséges romantikus partnernek, de arról nem derültek ki részletek, hogy milyen szándékkal tettek így.

Amíg a tányérra kerülő ételeken hajlandóak vagyunk változtatni a szívügyek érdekében, a legtöbben még mindig bizonytalanok, amikor növényi alapú fogások elkészítéséről van szó. Csupán a válaszadók 17%-a mondta, hogy kellő önbizalommal lépne a tűzhelyhez, hogy növényi alapú fogásokkal lepje meg partnerét.

„Habár negyedünk visszaszorítaná a húsfogyasztását a párkapcsolatért, továbbra sem vagyunk elég magabiztosak, hogy főzzünk is nekik” – mondta Fred Sirieix, a Challen 4 First Date című műsorának házigazdája.

Érdemes búslakodni az eredmények miatt?

Annak ellenére, hogy egy vegán randipartner gondolata sok fiatal számára nem vonzó, ez talán nem is jelent akkora problémát a vegánok számára, mint amekkorának első olvasatra tűnik.

A veganizmus ideológiájának számos képviselője ugyanis az élete minden területén gyakorolja a kegyetlenségtől mentes életmódot, ezt pedig nem könnyű összeegyeztetni egy olyan partnerrel, akinek a cirkusz, az állatkert, vagy egy disznóvágás kellemes kikapcsolódás, vagy aki számára az elfogadható öltözék állati bőrből, gyapjúból, vagy libatollból készül.

Ezeket a súrlódásokat jó eséllyel csak fokozza, ha egy gyermek neveléséről és étkezéséről is ütköztetni kell az erkölcsi vagy tudományos érveket, ezért sok vegán olyan randipartnert választ, akiről tudja, hogy értékrendje azonos az övével, de legalábbis nyitott, befogadó gondolkodású.

Vagyis a vegán randipartner gondolatát visszautasító fiatalok és a vegánok nagy valószínűséggel nem is kerülnek egymás célkeresztjébe.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.