Most olvasott cikk
5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

5 VILÁGSZTÁR, AKI AKTÍVAN TERJESZTI A VEGANIZMUST_lead

Rengeteg ismert arc váltott az elmúlt években növényi étrendre, de nem mindenkiből lett (még?) igazán erős vegán aktivista.

Habár az állatok mindenkinek hálásak, aki megváltoztatja a szokásait, jól tudjuk, hogy addig nem lesz globális változás, amíg nem beszélünk az állathasználat etikai, környezeti és egészségügyi problémáiról.

Az alábbi 5 világsztár azonban minden alkalmat megragad, hogy megmutassa: a jövő vegán.

1. Leonardo DiCaprio

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

A jól ismert színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio az Instagramon szokott olyan fontos problémákról és megoldásokról beszélni, mint a vadvilág pusztulása, a klímaváltozás, a túlfogyasztás, az óceánok pusztulása, a pazarlás és az állatok jólléte. Ő volt az egyik producere a sokak által ismert Özönvíz előtt című dokumentumfilmnek is.

Néhány hónapja arról beszélt egy Instagram posztban, hogy mennyivel környezetkímélőbb, ha a Beyond Meat által készített növényi húsokat fogyasztjuk az állati húsok helyett. Egy nagyon egyszerű és szemléletes ábrán mutatta meg a hatalmas különbséget:

Ráadásul időnként felröppen a hír, hogy olyan vegán sztárokkal és aktivistákkal találkozik, mint Jane Goodall és Moby, akik mindketten vegánok.

Leo egészen aktív környezetvédő, ezért egyértelmű, hogy bojkottálja az állattenyésztést. Tudd meg, miért!

2. Alicia Silverstone

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust
kép forrása: https://intothegloss.com/

Valószínűleg mindenki ismeri a ’90-es évek filmsztárját, akibe anno mindenki (is?) szerelmes volt. Nem véletlen, hiszen a magával ragadó személyisége mellett hatalmas szíve is van.

Alicia aktívan kampányol az állatkísérletek ellen, és gyakran dolgozik együtt a PETA vagy a Mercy For Animals csapatával, ha a haszonállatok védelméről van szó.

Nemrég Carly, a tehén hangjaként hallhattuk, aki egy országos kampány során rengeteg gyermeket világosított fel arról, hogy a tejiparban milyen kegyetlenül bánnak az állatokkal, ezért arra kéri őket, hogy inkább olyan növényi tejeket és tejtermékeket fogyasszanak, ami miatt nem kellett a csodálatos személyiséggel rendelkező teheneknek és borjaiknak szenvedniük.

Alicia egy évet sem öregedett a ’95-ös Spinédzserek óta, ugye? Ebben nagy szerepet játszhat az is, hogy már régóta növényi étrenden él, és gyermeke is ezt az életmódot követi.

Ő is gyakran megmutatja a vegán életmód rengeteg előnyét Facebookon és Instagramon, és garantáltan kedvet kap bárki, ha meglátja, hogy mennyire kedves és érzékeny emberré tehet minket, ha nem ártunk többé az állatoknak – akárcsak Alicia.

3. Lewis Hamilton

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

A brit származású autóversenyző, aki ötszörös Formula–1 világbajnok, most már az állatok számára is egy igazi bajnok.

Több éves informálódás után 2017 végén döntötte el, hogy elhagy minden állati eredetű terméket. Erre leginkább a vegán barátai és néhány érdekes dokumentumfilm biztatta, többek között az egészséggel foglalkozó What The Health.

2018 márciusában kezdte el egyre gyakrabban megosztani az Instagram storykban, hogy “éljetek növényi étrenden!” és adott interjút többek között a CNN-nek, melyben elmondta, hogy “még soha nem érezte magát ilyen tisztának és egészségesnek”.

Azóta módosította az Instagram bemutatkozását is, melyben egyértelművé tette, hogy növényi étrenden él és szereti az állatokat.

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

A vegánná válása utáni hónapokban olyat is nyilatkozott, miszerint már “be sem teszi a lábát húsos étterembe”.

4. James Cameron

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

Az Oscar-díjas rendező, aki olyan filmekért felel, mint az Avatar, a Titanic vagy a Terminátor, most egy szemléletmódváltó dokumentumfilmet készít a vegán sportolókról és testépítőkről.

Nézd meg a The Game Changers rövid előzetesét itt:

James Cameron is közismert a vegán és környezetvédelmi törekvéseiről. Feleségével már 6 éve növényi étrenden élnek, hogy megvédjék a bolygót és az egészségüket, de később az állatok kihasználásának kegyetlensége is megerősítette őket abban, hogy helyesen döntöttek.

Korábban azt nyilatkozta a Men’s Journalnak:

Egészségesebb leszel, hosszabb ideig fogsz élni, jobban fogsz kinézni. Kevesebb pattanásod lesz. Vékonyabb leszel. Egészséges lesz a kisugárzásod. Szexuálisan aktívabb leszel. Ezért hagytam el a húst és a tejtermékeket.

5. Peter Dinklage

5 világsztár, aki aktívan terjeszti a veganizmust

Tyrion Lannister vegán?! Nem is kicsit… a Trónok Harca összes jelenetében tofut evett hús helyett, amit a nézők valószínűleg sosem vettek észre.

Több éves vegetáriánus étrend után döntött úgy, hogy kiterjeszti az állatszeretetét minden állatra, ezért nem támogat többé semmilyen állathasználatot, tehát vegán lesz. Rengeteg PETA kampányban beszélt már arról, mennyire kegyetlen többek között az állattenyésztés, az állatokat használó cirkuszok és a kozmetikai állatkísérletek.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.