Most olvasott cikk
The Game Changers megjelenési dátum, magyar felirat és rövid ismertető

The Game Changers megjelenési dátum, magyar felirat és rövid ismertető

Arnold-Schwarzenegger-The-Game-Changers

Végre megjelenési dátumot kapott James Cameron új filmje, a The Game Changers, ami szó szerint összezúzza a tévhiteket, miszerint állati eredetű ételeket kell ennünk egy erős és kitartó test eléréshez.

Valójában már bemutatták tavaly és tavalyelőtt néhány filmfesztiválon, illetve több megjelenési dátumot is kapott az elmúlt években, de mivel egyre több sportoló vált növényi étrendre – többek között Lewis Hamilton vagy a Tennessee Titans -, így többször is kibővítették a filmet, aminek persze mi nagyon örülünk.

Új The Game Changers előzetes

Olyan hírességek és kiemelkedő sportolók szerepelnek benne, mint például Arnold Schwarzenegger, Morgan Mitchell, Lewis Hamilton, Novak Djokovic, Mischa Janiec, Kendrick Farris és még sokan mások.

Ám nem csak sportolókat láthatunk a The Game Changers-ben, hiszen orvosok is megszólalnak, többek között Dr. Dean Ornish, Aaron Spitz és Kim Williams.

Az előzetes legelején Arnold Schwarzenegger arról beszél, hogy a reklámok azt hitették el velünk, hogy az “igazi férfi” húst eszik folyamatosan. Viszont szerinte ez nem a valóság, csak marketing.

The Game Changers magyarul

Több online platformon is megtekinthető a film: iTunes, Vimeo, Google Play és Vudu.

Egyelőre csak a Netflixen van hozzá jó minőségű magyar felirat.

Elképesztő teljesítmény növényi étrenddel

A leírás alapján a The Game Changers központi szála James Wilks felfedezése köré épül.

Wilks korábban profi UFC ketrecharcos volt, ma pedig kormányügynökségeket tanít harctechnikákra. Nyolc évvel ezelőtt egy mérkőzés során megsérült a lába, ezért 6 hónapig pihennie kellett.

Több, mint 1000 órát töltött azzal, hogy a gyors felépülésről és regenerációról tanuljon. Ekkor jött rá, hogy a római gladiátorok is főleg növényi ételeket ettek, ettől voltak olyan kiváló harcosok, ezért szeretné megmutatni mindenkinek, hogy erre ma is képes bárki.

Kendrick Farris vegán sportoló
Kendrick Farris, vegán súlyemelő a 2016-os olimpián.

Az előzetes alapján a filmben megszólal Kendrick Farris súlyemelő, aki részt vett a 2016-os olimpián és többszörös amerikai rekordtartó, valamint Dotsie Bausch, nyolcszoros amerikai kerékpáros bajnok, aki így nyilatkozott az életmódváltásról:

“Amikor belevágtam, nem voltam benne biztos, hogy túlélem. De valójában olyan lettem, mint egy gép.”

Game Changers kritika – megcáfolták?

A filmet a megjelenés után több kritika is érte, miszerint igazságtalanul hasonlítja össze a húsban gazdag étrendet a növényi étrenddel. Egyesek a gladiátoros példát sem találták elfogadható érvnek arra, hogy a vegánok jobbak lennének a húsevőknél a sportokban.

Bár a film időnként összehasonlítja a két opciót (például húsos és babos burrito formájában), a rendezőgárda szerint nem az a The Game Changers elsődleges célja, hogy eldöntse, melyik opció a jobb. Csupán annyit akartak megmutatni – élő példákkal és tudományos tényeket felhasználva -, hogy a növényi étrend is alkalmas a profi sportolók számára. Még olyanoknak is, mint Arnold Schwarzenegger, Patrik Baboumian vagy Nimai Delgado.

Néhány hónappal a kritikák után a producer, James Wilks szerepelt Joe Rogan online műsorában, ahol egy közel 4 órás vitában védte meg érveit és a filmet. A vitapartnere Chris Kresser volt, aki egy korábbi Joe Rogan Experience adásban erősen bírálta a filmet. Habár nem cáfolt meg belőle semmit, és ez később, a Wilks-szel való vita során sem történt meg.

A heves párbeszédben, amit Wilks egyértelműen dominált, Kresser bevallotta, hogy nem szakember és nem kifejezetten ért a táplálkozástudományhoz, sem a sporttáplálkozáshoz, mégis azt vallja, hogy a The Game Changers üzenetével nem tud egyetérteni. Az nem világos, hogy miért nem.

Joe Rogan, a műsor házigazdája, aki köztudottan anti-vegán, néhány óra után azonban Wilksnek adott igazat, és elismerte, hogy nagyon érdekes, amiket mondott. Még Instagram posztjában is pozitívan beszélt a vegán producerről, és azt javasolta mindenkinek, hogy nézze végig a hosszú adást. Az elmúlt 4 hónapban 2.7 millió ember csekkolta le az érdekes vitát.

https://youtu.be/s0zgNY_kqlI

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.