Most olvasott cikk
Egy vegán testépítő, aki már a profi ligában versenyezhet

Egy vegán testépítő, aki már a profi ligában versenyezhet

Vegán testépítő

Malina Schwager ezentúl a legnagyobbakkal egy ligában versenyezhet. A vegán testépítő megszerezte az IFBB profi kártyát, ami a legmagasabb szintet jelenti ebben a sportban. Malina ráadásul naturál testépítő, vagyis nem használ semmilyen szintetikus kiegészítőt, fizikumát kizárólag a természetes táplálkozásnak és a kemény munkának köszönheti.

Vegán testépítővel bővül az International Fitness and Bodybuilding Federation (IFBB) profi testépítőinek listája, az IFBB Professional League – írta meg a Plant Based News. Malina Schwager tizenöt éves korában váltott vegetáriánus étkezésre, rá két évre pedig vegán lett. Malina naturál testépítő, vagyis nem használ semmilyen mesterséges teljesítményfokozót vagy hormonokat, amelyek alkalmazása gyakori a hivatásos testépítők között.

Vannak pillanatok az életben, amiket soha nem felejtünk el. Büszke vagyok rá, hogy sikerült elérnem az álmomat. Vegán, naturál, húszéves IFBB Pro, és mindezt az első idényemben. El sem hiszem. Sok mindenre számítottam, de erre nem…

– olvasható Malina TikTok-bejegyzésében.

@mina_ffbpro

✨There are moments in life u will never forget ✨proud to achieve that personal goal-vegan, natty, 20yo IFBB Pro and that in my fck first season 🥹🥹can nir belive that. Was expecting everything but…. #ifbbpro #bodybuilding

♬ Originalton – Mina

A testépítés világában több világszervezet létezik, amelyek függetlenek egymástól. Malina az IFBB keretein belül szerzett profi minősítést. Ehhez a szervezethez tartozik a világ legrangosabb testépítő eseménysorozata, az Olympia Fitness & Performance Weekend is, melyen a Mr. Olympia-cím is gazdára talál. Ahhoz, hogy valaki hivatásossá válhasson egy adott világszervezetnél, amatőrként kimagasló eredményeket kell elérnie a különböző minősítő versenyeken. Malinának ez az első versenyzői idényében sikerült „figure” kategóriában.

A növényi étrend nem csak az egészségügyi előnyei miatt nagyszerű számomra, hálás vagyok mindazért, amit a természet kínál. Szeretném arra ösztönözni az embereket, hogy hagyjanak fel a régi hiedelmekkel, például hogy tojást és húst kell enni a fehérjeszükséglet kielégítéséhez

– mondta Malina.

A vegán testépítő nem csak mesebeli fogalom

Malina nincs egyedül, egyre több sportoló ismeri fel a növényi étrend előnyeit. Bár a hivatásos testépítés világában még jó ideig különlegességnek fognak számítani a vegán sportolók, az erősportokban már sorra tűnnek fel a nagyszerű eredményeket elérő atléták. Az egy perc alatt szabályosan elvégzett egykezes húzódzkodás rekordját is egy magyar vegán sportoló állította fel nem olyan régen.

Akiket komolyan foglalkoztat a növényi étrend sportban betöltött szerepe, azok mindenképpen nézzék meg a The Game Changers című dokumentumfilmet. A filmben többek közt a világ egyik legismertebb testépítője, Arnold Schwarzenegger is szerepel, aki hétszer nyerte el a fent említett Mr. Olympia-címet.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.