Most olvasott cikk
Magyar Guinness-rekord született egykezes húzódzkodásban

Magyar Guinness-rekord született egykezes húzódzkodásban

Arany-Tóth Levente vegán egykezes felhúzás Guiness-rekord

Arany-Tóth Levente egyetlen perc leforgása alatt huszonöt alkalommal hajtott végre szabályos egykezes húzódzkodást, ezzel pedig bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe. A 18 éves vegán testépítő harmadik alkalommal futott neki a rekorddöntésnek, és sikerrel teljesítette is a kitűzött célt. Levente az élő bizonyíték arra, hogy a növényi étrend is tökéletesen alkalmas világklasszis sikerek eléréséhez.

Aki rákeres, hogy mennyi a legtöbb egy kézzel végrehajtott húzódzkodás egy perc alatt, azt már Arany-Tóth Levente vegán testépítő nevét találja majd Guinness-rekordok között. A most beállított eredmény 25 szabályos húzodzkodás 60 másodperc alatt. A váci fiatal élsportolókat megszégyenítő fókusszal és önfegyelemmel készült a megmérettetésre, ami immáron a harmadik kísérlet volt részéről a rekord beállítására. Habár idén áprilisban Leventének sikerült megdönteni a korábbi rekordot, a kínai Li Zechuannak is sikerült ez, viszont ő 24 húzódzkodást abszolvált, míg Levente csak 22-t tudott végrehajtani. A korábbi rekord 21 volt.

Levente 14 éves kora óta végez saját testsúlyos edzéseket. A terhelést a testére csatolható súlyövekkel és a speciálisan erre a célra készült mellényekbe pakolható súlyokkal fokozza. Szabadsúlyos vagy gépi edzést elmondása szerint nem is végzett soha. Sőt, szakmai segítséget sem vett igénybe a felkészülés alatt.

Nem kaptam professzionális segítséget, mert teljesen egyedül szerettem volna megdönteni a rekordot

– nyilatkozta a Guinness World Records magazinnak.

Harmadikra jött össze a Guinness-rekord

Levente elmondása szerint a felkészülés hónapjai alatt nem végzett külön feladatokat hátizomra és bicepszre. Kizárólag a húzódzkodással edzette ezt a két izmot, amelyek leginkább részt vesznek a gyakorlatban. A vegán sportoló az eddigi egészséges étrendjén is tovább finomított, ügyelve arra, hogy a lehető legtöbb izomerőt megtartva a legtöbb súlytól megszabadulhasson. „Mindent grammra pontosan kiszámoltam, csak annyi kalóriát vittem be, amire mindenképpen szükségem volt az erő megtartásához” – magyarázta Levente.

Édesapja, Arany-Tóth Attila pedig így nyilatkozott Levente teljesítményéről:

Büszke édesapaként (és vegánként) azt gondolom, Levi teljesítménye egy újabb példa arra, hogy a tudatos, kiegyensúlyozott növényi táplálkozás tökéletesen kiszolgálja az emberi szervezet igényeit még az olyan erőorientált sportokban is, mint a calisthenics (saját testsúlyos edzés). Persze a növények erejéhez kellett Levi akaratereje is, amivel évek óta készült a megmérettetésre, és rendíthetetlen következetességgel teljesítette a hajnali edzéseket és tartotta be a az étkezésben saját maga által kialakított (még számomra is szigorú) szabályokat. Remélem, hogy az ő sikere másoknak is megerősítést adhat a vegán életmód folytatásához.

Levente ezzel tovább öregbítette a vegán sportolók hírnevét, és reméljük, hogy idővel olyan sikereket fog elérni, mint példaképei, David Goggins, Chris Bumstead vagy a nyolcszoros Mr. Olympia-győztes, Ronnie Coleman.

(Guinness World Records)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.