Most olvasott cikk
Vegán testépítők is indulnak az idei Mr. America bajnokságon

Vegán testépítők is indulnak az idei Mr. America bajnokságon

vegán testépítők

A vegán testépítők már többször is bizonyítottak. A PlantBuilt csapata a 2017-es Naturally Fit Games sportrendezvényen véghez vitt nagyszerű szereplését követően ismét meg szeretné mutatni, hogy a növényi étrendet követő sportolók is eredményesek.

A Mr. America All American Sports Festival az egyik legrangosabb testépítő bajnokság a világon, amely igen hosszú múltra tekint vissza. Az első Mr. America címet még 1939-ben osztották ki az akkor még AAU (Amateur Athletic Union) által szervezett bajnokságon. A 2022-es megmérettetést Atlantic City-ben, New Jersey államban tartják majd.

A versenyzők között pedig lesznek vegán testépítők, is például a PlantBuilt csapatából, hogy sikeres szereplésükön keresztül egyértelművé tegyék minden kétkedő számára, a növényekben minden megvan, amire egy bajnoknak szüksége lehet.

A 2012-ben Giacomo Marchese és Dani Taylor által alapított sportcsapat azzal a céllal jött létre, hogy megmutassák, alaptalanok a vegán sportolókat érő megbélyegzések, melyek szerint gyengék, törékenyek, és épphogy csak megütik a szintet. Ismerőseik és barátaik körében elterjesztve a hírt sikerült összeállítaniuk egy olyan gárdát, akikkel sikeresen szerepeltek Austinban a Naturally Fit Games elnevezésű versenyen.

Azóta még két alkalommal állt össze a növényi erőt képviselő csapat. Az idei Mr. America lesz a negyedik megmérettetésük, ahol reményeik szerint sikerül megnyerniük pár szívet a „kegyetlenségektől mentes erő” ügyének. A csapat idén ünnepli 10 éves fennállását is, éppen ezért különösen örülnének, ha jó eredményeket érnének el.

Jenny Harrison, a PlantBuilt egyik profi testépítő versenyzője 11 évesen vesztette el édesapját egy szívrohamot követően. Elmondása szerint ekkor kezdett el érdeklődni az egészségesebb életmód iránt.

A veganizmus újra és újra felbukkant, amikor az egészséges életmódról olvastam, és ez egybeesett azzal, amikor a Forks over Knives (Villák a kések helyett) dokumentumfilm is bemutatásra került. Mindez együtt ráébresztett, hogy vegán legyek

– mesélte Harrison.

Tudománnyal a hátuk mögött

Bármennyire is atletikus, eredményes, szívós egy sportoló, ha kiderül, hogy kizárólag növényeket fogyaszt, egyből felerősödnek az aggodalmaskodó hangok. Elégséges a fehérjebevitele? – hangzik sokszor a kérdés. Az ilyen felvetésekkel a vegán testépítők is gyakran szembesülnek. Pedig a közösségi média elterjedése óta megugrottak a vegán sportolókról elérhető cikkek, videók, fotók és eredmények, amelyek bemutatják, hogy a vegán sportolók is remekül szerepelnek a megmérettetéseken.

A Prove.hu egyik szerzője több marathont is lefutott, a világ legkeményebb versenyét kétszer nyerte meg egy vegán atléta, és számos világrekord köthető a növényi étrendet előnyben részesítő sportolók nevéhez.

Ez persze nem meglepő, ha tudjuk, hogy nem csak az állati, hanem a növényi fehérje is alkalmas kielégíteni minden igényt, amire egy sportolónak szüksége lehet.

(Forks over Knives)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.