Most olvasott cikk
Már magyar felirattal is nézhető a The Game Changers, a vegán elitsportolókról készült dokumentumfilm

Már magyar felirattal is nézhető a The Game Changers, a vegán elitsportolókról készült dokumentumfilm

The Game Changers magyar nyelven

Október elseje óta online is elérhető James Cameron új filmje, a The Game Changers, ami szó szerint összezúzza a tévhiteket, miszerint állati eredetű ételeket kell ennünk egy erős és kitartó test eléréshez.

Mától kezdve Netflixen is nézhető, több, mint 190 országban – és dobpergés: magyar felirat is készült hozzá.

Valójában már bemutatták tavaly és tavalyelőtt néhány filmfesztiválon, illetve több megjelenési dátumot is kapott az elmúlt években, de mivel egyre több sportoló vált növényi étrendre – többek között Lewis Hamilton vagy a Tennessee Titans -, így többször is kibővítették a filmet, aminek persze mi nagyon örülünk.

The Game Changers előzetes

Szeptember 16.-án bemutatták a végleges filmet, de digitálisan 2019. októberéig kellett várni. Júliusban ezt a kedvcsináló előzetest adták ki:

Olyan hírességek és kiemelkedő sportolók szerepelnek benne, mint például Arnold Schwarzenegger, Morgan Mitchell, Lewis Hamilton, Novak Djokovic, Mischa Janiec, Kendrick Farris és még sokan mások.

Egyébként nem csak sportolókat láthatunk a filmben, hiszen orvosok is megszólalnak, többek között Dr. Dean Ornish, Aaron Spitz és Kim Williams.

Az előzetes legelején Arnold Schwarzenegger arról beszél, hogy a reklámok azt hitették el velünk, hogy az “igazi férfi” steaket és húst eszik folyamatosan. Viszont szerinte ez nem a valóság, csak marketing.

Hol nézhetem meg a The Game Changerst magyarul?

The Game Changers | Netflix

Real men eat meat? Not men like NBA star Chris Paul or women like sprinter Morgan Mitchell, who excel on plant-based diets. Watch trailers & learn more.

Digitálisan elérhető az alábbi platformokon: Netflix, iTunes, Vimeo, Google Play és Vudu.

Megnézem a filmet Netflixen (magyar felirat elérhető)

Megnézem a filmet Vimeon

További platformokért kattints ide

Elképesztő teljesítmény növényi étrenddel

A leírás alapján a film központi szála James Wilks felfedezése köré épül. A férfi, aki korábban az amerikai seregben szolgált, ma pedig kormányügynökségeket tanít harctechnikákra, korábban megsérült, ezért 6 hónapig pihennie kellett.

Eközben több, mint 1000 órát töltött azzal, hogy a gyors felépülésről és regenerációról tanuljon. Ekkor jött rá, hogy a ókori római gladiátorok is főleg növényi ételeket ettek, ettől voltak olyan kiváló harcosok, és szeretné megmutatni mindenkinek, hogy erre ma is képes bárki.

Kendrick Farris vegán sportoló
Kendrick Farris, vegán súlyemelő a 2016-os olimpián.

Az előzetes alapján a filmben megszólal Kendrick Farris súlyemelő, aki részt vett a 2016-os olimpián és többszörös amerikai rekordtartó, valamint Dotsie Bausch, nyolcszoros amerikai kerékpáros bajnok, aki így nyilatkozott az életmódváltásról:

Amikor belevágtam, nem voltam benne biztos, hogy túlélem. De valójában olyan lettem, mint egy gép.

A további szereplőket a fenti előzetesben, illetve a film hivatalos oldalán láthatod.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.