Most olvasott cikk
Ez a 66 éves vegán testépítő még mindig naponta edz

Ez a 66 éves vegán testépítő még mindig naponta edz

vegán testépítő

John Machin vegán testépítő 66 éves kora ellenére fiatalokat megszégyenítő formában van, és nem tervezi abbahagyni az edzést.

Hatvan felett valószínűleg már sokkal többen gondolkodnak azon, mivel fogják tölteni a nyugdíjas éveiket, mintsem azon, hogy éppen milyen izomcsoportot lenne érdemes edzeniük. Nem úgy John Machin, aki 66 éves korát meghazudtoló formában dönt le mindenféle előítéletet, ami a vegán sportolókkal kapcsolatos.

John abból a szempontból is különleges, hogy állítása szerint sohasem evett sem húst, sem tejterméket. Ösztönös vegánként hivatkozik magára. Amióta fel tudta fogni, hogy mi van a tányérján, azóta taszítja a gondolat, hogy húst vagy tejterméket fogyasszon.

Gyerekkorom óta vegán vagyok. Abban az időben a hozzám hasonlókat még csak válogatósoknak hívták. Ha a szüleim olyasmit raktak elém, ami állattól származott, undort éreztem. Meg sem fordult a fejemben, hogy megegyem. Tudtam, hogy egyből rosszul lennék tőle

– mondja John.

Elmondása szerint ötéves korában egy orvos közölte vele, hogy ha nem kezd el húst enni, akkor nem éli meg a tizedik születésnapját. „Azt hiszem, kicsit tévedett ezzel kapcsolatban” – teszi hozzá cinikusan.

A vegán atléta elmesélte, hogy gyerekkorában asztmás volt. A háziorvosától 11 éves korában kapott egy inhalátort, ami rögvest megszüntette a mellkasában érzett kellemetlen, szorító érzést. Úgy érezte magát, mint egy kalitkából kirepült madár, aki elnyerte a szabadságát. Végre tudott sportolni, futni, edzeni. Úgy döntött, megpróbálja behozni a lemaradását. Ez a mentalitás azóta is jellemző rá.

Hogyan edz egy 66 éves vegán testépítő?

John sok más bodybuilderhez hasonlóan elég sok időt töltött konditermekben, de már egy ideje otthon, saját lakásán végzi a gyakorlatokat. A világjárványt követően rájött, hogy nincs szüksége a különböző kondigépekre, ráadásul környezettudatos emberként zavarja is, hogy milyen sok erőforrást elhasználnak ezekre a szükségesnek mondott, de szerinte felesleges eszközökre.

Napi 2 órát szokott edzeni és néha beiktat egy pihenőnapot is. Súlyzós és a saját testsúlyos feladatok egyaránt megtalálhatók az edzéstervében. A sorozatok között nem tart sok pihenőt, előnyben részesíti a szuperszetteket. Aerob feladatokat viszont nem szokott végezni.

Az étkezést sem bonyolítja túl. Néhány alapvető ételcsoporton kívül nem is nagyon eszik mást. Amit rendszeresen fogyaszt, azok a magvak (makadámdió), brokkoli, bab, paradicsom és magas szénhidrát tartalmú fehérjeturmixok. Véleménye szerint, ha az állatok többségének megfelel az egyszerű, nem kimondottan változatos étkezés, akkor az embernek is megfelel.

„Nem terjesztem a veganizmus eszméjét. A képek többet érnek minden szónál, szóval csak megmutatom, mire képes a növényi étkezés. Remélem, fizikai bizonyítéka lehetek annak, hogy a hosszú távú veganizmus nemcsak az elmének és a testnek nagyszerű, de az önbecsülésünknek is” – mondja John.

(Totally Vegan Buzz)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.