Ez a 100 éves vegán sportoló még mindig fut, sőt világrekorder

vegán sportoló

Többször bebizonyosodott már, hogy egy vegán sportoló egyáltalán nem szenved semmilyen hátrányt a többiekkel szemben. De nem is kell ezt tovább magyarázni, inkább elmeséljük a 100 éves atléta történetét.

Nemrég írtunk a Djokovics-Kyrgios Wimbledoni döntőről, melynek egyik érdekessége volt, hogy mindkét résztvevője a vegán sportolók csapatát erősíti. És most itt egy újabb érv a vegán életmód mellett Mike Fremont személyében. Fremont februárban töltötte be 100. életévét, mely évfordulót nem tortával, inkább egy kiadós futással ünnepelt meg.

Hosszú út vezetett idáig

Biztos sokan találkoztak már Mike Fremont nevével vagy fotójával. Ő az a vegán sportoló, aki 88 és 90 évesen is marathont futott, és egyéni kor-és gyorsasági világrekordot állított fel ezzel. De nem volt mindig ilyen aktív. 69 éves volt, mikor végbélrákot diagnosztizáltak nála. Fremontnak három hónap túlélést jósoltak az orvosok, amennyiben nem veti alá magát az azonnali műtétnek és kemoterápiás kezelésnek. Ennek ellenére ő másként döntött. Nem engedte, hogy megoperálják, a műtét és a kemoterápia helyett inkább életmódváltásba kezdett. Áttért a növényi alapú, makrobiotikus diétára és elkezdett futni. A következő két évben a tumor egyre csak zsugorodott, és bár 1994-ben végül mégis megműtötték, hogy eltávolítsák azt, ami a daganatból maradt, áttétet nem találtak nála.

100 évesen is aktív

Mike nemrég Rich Roll vegán sportoló, író és podcaster vendége volt. A beszélgetésben elmondta, hogy a 100. születésnapját megelőző pár évet élete legboldogabb időszakának tartja. Amikor pedig Rich Roll a hosszú és kiegyensúlyozott élet receptjéről kérdezte, gondolkodás nélkül rávágta: “Nem kérdés, hogy az étrendem határozza meg a létezésemet. Az, hogy még mindig egészséges vagyok és élvezem az életet, az a növényi étrendnek köszönhető.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

rich roll (@richroll) által megosztott bejegyzés

Fremont futótársa, a 46 éves Harvey Lewis – aki maga is vegán spotoló és ultrafutó – elmondta, hogy Mike hiába 100 éves, nem tervezi, hogy lassít a tempón. Születésnapja alkalmából Lewis egy 5 kilométeres futást javasolt barátjának, de Fremont visszautasította a javaslatot és helyette azt kérte, hogy inkább a táv kétszeresét fussák le. Így végül egy 10 kilométeres távval ünnepelt Amerika egyik legnépszerűbb marathoni versenyén, a Flying Pig Marathonon, melyet Cicinnati városában rendeznek, ahol Mike is él.

(The Beet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.