Most olvasott cikk
Kitalálod, miből készültek ezek a vegán jégkrémek?

Kitalálod, miből készültek ezek a vegán jégkrémek?

Garantáltan nem találod ki, milyen zöldségből készített vegán jégkrémet egy új-zélandi cég. A helyi vásárlók már tesztelhetik is az újítást, 90 boltban kapható a termék, háromféle ízben.

Ha azt mondom, karfiol, elég sok felhasználási módra lehet asszociálni: készülhet belőle leves, rántott vagy rakott verzió, édes-savanyú falatok, de akár egészben is meg lehet sütni. Arra azonban kevesen gondolnának, hogy vegán jégkrémet készítsenek belőle. Eszébe jutott azonban egy új-zélandi cégnek, az EatKindának, hogy kísérletezzen egy sort ezzel is. A kísérlet márpedig – egyelőre úgy tűnik – sikerrel zárult: termékük immár kilencven új-zélandi Woolworths áruházban kapható – adta hírül a Plant Based News.

Három ízben kínálják:

  • epres,
  • mentás-csokis és
  • duplacsokis.

A vegán jégkrém készítői, Jenni Matheson és Mrinali Kumar szerint a karfiol enyhe ízének köszönhetően könnyen felhasználható desszertekben, nem kell furcsa mellékíztől tartani. A segítségével nem szükséges egészségtelen összetevőkkel dúsítani az ételt. Ezek helyett használható a magas rosttartalmú, antioxidánsokat és tápanyagokat – többek között C-vitamint, káliumot és folsavat – egyaránt tartalmazó karfiol.

A vegán jégkrém hulladékmentésből is jelesre vizsgázott

Az EatKinda komposztálható, műanyagmentes csomagolásban hozza forgalomba a karfiolfagylaltját. Ezen túl is tesz azonban a cég a fenntarthatóságért és a hulladék csökkentéséért.

Sok új-zélandi zöldség és gyümölcs nem jut el a szupermarketekbe, mert nem megfelelő méretű, színű vagy kicsit furcsán néz ki. De mi, az EatKindánál tudjuk, hogy a szépség belülről fakad. Ha rendelkezésre áll, tökéletesen finom fagylaltunk kozmetikailag tökéletlen karfiolból készül, amely egyébként kárba veszne

olvasható a cég hivatalos oldalán.

A vegán jégkrém készítői a hulladékmentésért és a termék ízéért is bezsebelhettek egy-egy nívós új-zélandi díjat.

Az ország egyébként a világ egyik legnagyobb fagylaltfogyasztója, és egyre több növényi alapú jégkrém kapható az új-zélandi boltokban. A vegán verziók azonban rendszerint inkább szójából, kókuszból vagy zabból készülnek, karfiolból még egy sem.

Így készíthetsz házilag növényi fagyit

Ha nem is karfiol felhasználásával, de otthon is könnyedén készíthetsz magadnak vegán jégkrémet, ha egészséges alternatívára vágysz. A titok nyitja a banán.

Lefagyasztva, majd pépesítve tökéletes állaga lesz, és mindenféle ízesítéssel elkészítheted. Itt négy variációt mutatunk be, amik alapján elindulhatsz, és elkészítheted a saját kreálmányaid.

Ha viszont kényelmesebb megoldásra vágysz, már Magyarországon is számos vegán jégkrémből válogathatunk a boltokban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.