Most olvasott cikk
Vegán fagyivariációk banánból

Vegán fagyivariációk banánból

Vegán fagylaltvariációk

A sorbet kivételével a legtöbb boltban kapható fagyi tejjel készül, és bár egyre több helyen bukkannak fel mandula- vagy rizsalapú változatok is, azért jó, ha tudod, hogy a vegánok fagyi-mentsvára a banán.

Lefagyasztva, majd pépesítve tökéletes állaga lesz, és mindenféle ízesítéssel elkészítheted. Itt négy variációt mutatunk be, amik alapján elindulhatsz, és elkészítheted a saját kreálmányaid.

Hozzávalók

ízenként kb. két gombóc fagyihoz

Nagyjából két gombócnyi fagyihoz mindegyik változathoz egy banán szükséges. Először is vágd a banánt karikákra, majd fagyaszd le legalább két órára úgy, hogy a karikák ne érjenek egymáshoz.

Úgy kapod a legtökéletesebb állagot, ha teljesen fagyosan turmixolod a banánt, úgyhogy ha többféle ízt vagy adagot készítesz el, egyszerre csak annyi banánt vegyél ki a fagyasztóból, amennyit azonnal fel fogsz használni.

A banánfagyit akár azonnal is fogyaszthatod, de legalább fél órára visszafagyasztva lesz igazán tökéletes az állaga.

Mogyoróvajashoz:

  • 1 banán
  • másfél evőkanál mogyoróvaj
  • 1 pici lötty vaníliakivonat

Elkészítés

  1. Turmixold össze a banánt a mogyoróvajjal és a vaníliakivonattal, amíg teljesen homogén állagú nem lesz.

Kávéshoz:

  • 1 banán
  • 2 evőkanál édes növényi tejszín vagy kókuszkrém
  • ⅔ teáskanál instant kávé
  • egy pici lötty vaníliakivonat

Elkészítés

  1. A növényi tejszínt/kókuszkrémet melegítsd fel, és oldd fel benne a kávét. Várd meg, amíg teljesen kihűl, majd turmixold össze a banánnal és a vaníliakivonattal.
Vegán nice cream
© Prove.hu

Csokishoz:

  • 1 banán
  • 2 teáskanál édesítetlen kakaópor

Elkészítés

  1. Turmixold össze a kakaóport a banánnal, amíg teljesen homogén állagú nem lesz. 

Chunky monkey-hoz:

  • 1 banán
  • másfél evőkanál durvára vágott dió
  • másfél evőkanál durvára vágott étcsoki
  • egy lötty vaníliakivonat

Elkészítés

  1. Turmixold össze a banánt a vaníliakivonattal, amíg teljesen sima nem lesz, majd keverd hozzá a diót és a csokit.

Tipp: ha olyan összetevőt teszel a banánfagyiba, ami vizesíti az állagát, pl. bogyós gyümölcsöket, akkor visszafagyasztás után már nem lesz annyira krémes állagú. Úgyhogy a legjobb, ha ezekhez a változatokhoz egy-egy evőkanál magvajat, pl. mogyoró-, mandula- vagy kesudióvajat vagy tahinit is használsz. 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.