Most olvasott cikk
Lencsefőzelék virslivel (vegán)

Lencsefőzelék virslivel (vegán)

Lencsefőzelék virslivel

Hozzávalók:

  • 250 g száraz lencse, éjszakára beáztatva
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • só, bors
  • vegán virsli
  • opcionális: vegán tejföl (használhatsz boltit, vagy a lejjebb található recept alapján te is elkészítheted)

Elkészítés:

  1. A lencsét 15-20 perc alatt megfőzzük sós, babérleveles vízben.
  2. A hagymát alacsony lángon, 8-10 perc alatt kevés olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és nagyon vigyázva, nehogy leégjen, kicsit tovább pirítjuk. Ha kell, pótoljuk kevés olajjal.
  3. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd egy percig tovább pirítjuk (nagyon alacsony lángon: a fokhagyma és a pirospaprika is hajlamos megégni és megkeseredni).
  4. Ha maradt a lencsén víz, leöntjük róla, és a hagymás alaphoz öntjük.
  5. Felvesszük közepesre a lángot, sózzuk, és néhány perc alatt készre főzzük.
  6. A virsliket bevagdossuk, majd kevés olajon minden oldalát pár perc alatt megsütjük. Fűszerezhetjük sóval, borssal, a sütés vége felé pirospaprikával, esetleg grill fűszerkeverékkel.
  7. A főzeléket a virslivel, esetleg vegán tejföllel tálaljuk.

Napraforgótejföl recept:

  • 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
  • 1 dl főtt rizs
  • citromlé
  • fokhagyma
  • ½ olaj (elhagyható)

1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.

Lencsefőzelék virslivel vegán

2 hozzászólás

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.