Lencsefőzelék virslivel (vegán)

Szerző: Melinda
2019-12-31

Hozzávalók:
- 250 g száraz lencse, éjszakára beáztatva
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só, bors
- vegán virsli
- opcionális: vegán tejföl (használhatsz boltit, vagy a lejjebb található recept alapján te is elkészítheted)
Elkészítés:
- A lencsét 15-20 perc alatt megfőzzük sós, babérleveles vízben.
- A hagymát alacsony lángon, 8-10 perc alatt kevés olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és nagyon vigyázva, nehogy leégjen, kicsit tovább pirítjuk. Ha kell, pótoljuk kevés olajjal.
- Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd egy percig tovább pirítjuk (nagyon alacsony lángon: a fokhagyma és a pirospaprika is hajlamos megégni és megkeseredni).
- Ha maradt a lencsén víz, leöntjük róla, és a hagymás alaphoz öntjük.
- Felvesszük közepesre a lángot, sózzuk, és néhány perc alatt készre főzzük.
- A virsliket bevagdossuk, majd kevés olajon minden oldalát pár perc alatt megsütjük. Fűszerezhetjük sóval, borssal, a sütés vége felé pirospaprikával, esetleg grill fűszerkeverékkel.
- A főzeléket a virslivel, esetleg vegán tejföllel tálaljuk.
Napraforgótejföl recept:
- 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
- 1 dl főtt rizs
- citromlé
- fokhagyma
- só
- ½ olaj (elhagyható)
1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.
Undorítóak vagytok!!!!!
Nagyon egészséges és gusztusos ételek, és nagyon jó ízüek.
Gratulálok a készítőnek.