Hozzávalók:

  • 250 g száraz lencse, éjszakára beáztatva
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • só, bors
  • vegán virsli
  • opcionális: vegán tejföl (használhatsz boltit, vagy a lejjebb található recept alapján te is elkészítheted)

Elkészítés:

  1. A lencsét 15-20 perc alatt megfőzzük sós, babérleveles vízben.
  2. A hagymát alacsony lángon, 8-10 perc alatt kevés olajon megdinszteljük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és nagyon vigyázva, nehogy leégjen, kicsit tovább pirítjuk. Ha kell, pótoljuk kevés olajjal.
  3. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd egy percig tovább pirítjuk (nagyon alacsony lángon: a fokhagyma és a pirospaprika is hajlamos megégni és megkeseredni).
  4. Ha maradt a lencsén víz, leöntjük róla, és a hagymás alaphoz öntjük.
  5. Felvesszük közepesre a lángot, sózzuk, és néhány perc alatt készre főzzük.
  6. A virsliket bevagdossuk, majd kevés olajon minden oldalát pár perc alatt megsütjük. Fűszerezhetjük sóval, borssal, a sütés vége felé pirospaprikával, esetleg grill fűszerkeverékkel.
  7. A főzeléket a virslivel, esetleg vegán tejföllel tálaljuk.

Napraforgótejföl recept:

  • 1 dl napraforgómag, legalább két órára vagy egész éjszakára beáztatva
  • 1 dl főtt rizs
  • citromlé
  • fokhagyma
  • ½ olaj (elhagyható)

1 dl beáztatott napraforgóhoz hozzáadunk 1 dl főtt rizst, citromlevet, sót, préselt fokhagymát ízlés szerint és vizet, majd ha egyneműre turmixoltuk, opcionálisan hozzáadagolunk ½ dl olajat, amivel finom krémesre keverjük. Ez elhagyható, vagy használhatsz kevesebbet is, de nélküle kevésbé krémes tejfölt kapunk.

Lencsefőzelék virslivel vegán

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!