Most olvasott cikk
Két új vegán képzést is indít a világ legnevesebb főzőiskolája

Két új vegán képzést is indít a világ legnevesebb főzőiskolája

két új vegán kurzust is indít a világ legnevesebb főzőiskolája

A világhírű gasztronómiai és vendéglátói képzésekre szakosodott intézmény, a Le Cordon Bleu két új vegán főzőtanfolyamot indít Londonban. A három hónapos képzésekre akár a teljesen kezdők is jelentkezhetnek. A tanfolyamok közül az egyik a vegán főételekre, míg a másik a növényi alapú péksüteményekre, desszertekre fókuszál. A képzéseket a növényi étrend iránti egyre növekvő kereslet hívta életre.

A világ talán leghíresebb főzőiskolája, a Le Cordon Bleu két új vegán tanfolyamot indít Londonban. Az iskolának nem ez az első növényi étrendre fókuszáló képzése, 2019-ben már elindult egy ilyen oktatás náluk. Ezt egészíti ki most a két új képzés. A három hónapos tanfolyam cuisine és patisserie kategóriákban indul. Az előbbi a klasszikusabb értelemben vett konyhaművészeti alkotásokra fókuszál. Itt a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek és magvak kapnak főszerepet. A diákok olyan alapvető fogásokat tanulnak meg növényi hozzávalók felhasználásával készíteni, mint a szószok, alaplevek, és megismerkednek a fermentálás, csíráztatás, aszalás műveleteivel is. Az utóbbi egyfajta cukrászképzés, itt a különböző vegán péksütemények, édességek, pékáruk és a csokoládé kerül terítékre.

A Le Cordon Bleu – ahol többek között Julia Child is tanult – az egyik legpatinásabb főzőiskola. Az intézmény 20 országban van jelen és évente több tízezer diák végzi el a képzéseiket. Az iskolától kapott diploma az egyik legjobb ajánlólevél, ha valaki szakácsként vagy a vendéglátásban menedzserként szeretne elhelyezkedni. A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, de jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki úgy dönt, náluk tanul. A jövőre Ottawában induló plant-based kurzusok tandíja 14.525 CAD (3,8 millió forint). Ez a 260 órás képzéssel számolva óránként majdnem 15.000 forintos tandíjat jelent.

A vegán főzőtanfolyamokra nagy szükség van

Annak ellenére, hogy a növényi termékek iránti kereslet egyre növekszik, a képzések továbbra sem feltétlenül veszik komolyan a vegán konyhaművészetet. Akik a növényi alapú konyha iránt érdeklődnek, sokszor kénytelenek a többi szakáccsal együtt az állati termékek felhasználását is megtanulni. Az, hogy egy ilyen patinás intézmény kifejezetten vegán tanfolyamot indít, sokat lendíthet a vegán gasztronómia iránt érdeklődő szakácsaspiránsok helyzetén.

A növényi alapú ételek iránti egyre növekvő keresletet ötvözve a Le Cordon Bleu híres konyhaművészetével, a séfjeink megismerkedhetnek a növényi alapú hozzávalók felhasználásával, ami tökéletes bárkinek, aki teljes értékű élelmiszerekből és friss terményekből szeretne főzni

– mondta Emil Minev séf, a Le Cordon Bleu képzésigazgatója.

Szükség is van a legmagasabb konyhaművészeti képzésen átesett szakácsokra, ugyanis a növényi alapú táplálkozás már nem csak a városi kifőzdék szintjén van jelen. A legmagasabb szinteken is egyre népszerűbbek a kizárólag vegán fogásokat kínáló, fine-dining élményt nyújtó luxuséttermek.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.