Most olvasott cikk
Több száz orvos szólalt fel a tejipar ellen a Fehér Ház előtt

Több száz orvos szólalt fel a tejipar ellen a Fehér Ház előtt

Orvosok szólaltak fel a tejipar ellen

Egy orvosokból álló csoport azt javasolja, hogy az új kanadai étkezési irányelvek alapján – melyben korlátozzák a sajtfogyasztást, és tehéntej helyett több vízivást javasolnak – hozzanak létre olyan táplálkozási irányelveket az USA-ban is, melyek csökkentik a tejtermékek fogyasztását és ezzel javítják az emberek egészségét.

Az Orvosok Felelősségteljes Orvostudományi Bizottsága (PCRM), azaz a Dr. Neal Bernard által vezetett, 12 000 orvosból álló non-profit szervezet szerint a tejtermékek számos egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mint például a szívbetegség, a laktózintolerancia és rák kialakulása.

Figyelmeztetés az embereknek

A szervezet arra ösztönzi a 2020-2025-ös Étrendi Iránymutatások Tanácsadó Bizottságát, hogy javasolja mind az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának, mind az Egészségügyi és Emberi Szolgáltatások Minisztériumának:

A közelgő táplálkozási ajánlások egyértelmű figyelmeztetést mutassanak az amerikaiaknak a tejtermékek veszélyeiről, köztük a szívbetegségek, a rák és a laktózintolerancia kialakulásának kockázatára.

Itt az ideje, hogy az étkezési iránymutatások végre világossá tegyék az amerikaiak számára, hogy a tejtermékek veszélyesek.

mondta Susan Levin, M., R.D., az Orvosok Felelősségteljes Orvostudományi Bizottságának izgatója.

A tanácsadó bizottság nem hagyhatja figyelmen kívül a tejtermékekkel szemben felmutatott tudományos bizonyítékokat, amikor ajánlásokat tesz az USDA-nak és a HHS-nek.

 

A PCRM tagjai hangoztatták a növényi étrend előnyeit, valamint a hús és az állati melléktermékek egészségügyi kockázatait.

Szakíts a baconnel

A közelmúltban a szervezet orvosai tiltakoztak a McDonald’s „Bacon Hour” promóciójával szemben. Ebben az ajánlatban ingyen bacont kapnak minden rendelés mellé a vásárlók. Talán ez a húsfogyasztás csökkenésének a jele?

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) a feldolgozott húsokat – mint például a bacon vagy a virsli – a group 1 karcinogén, vagyis az egyértelműen rákkeltő ételek közé sorolta.

A Fehér Ház előtti orvosok korábban is tartottak Washington DC-ben demonstrációkat, melynek keretében vörös és sárga jeleket tartottak a magasba, amiből a “#BreakUpWithBacon” (“Szakíts a baconnel”); a Bacon Causes Butt Cancer” (“A bacon okozza a rákos daganatot”) és a “Colorectal Cancer: I’m Riskin’ It” (“Vastagbélrák: megkoczáztatom”) feliratot hozták létre.

Napi néhány szelet bacon elfogyasztása 18%-kal növeli a rák kialakulásának kockázatát, miközben napi 50 gramm feldolgozott húsfogyasztás esetén nő a hasnyálmirigyrák, a prosztatarák és a rákos halálozás általános kockázata is – állítja a PCRM.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.