Egészség

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életétTeri Arnold / WKTR

A kommunikációért felelős elnök nemrég elismerően nyilatkozott a növényi étrendről, mivel az megmentette az életét.

Teri Arnold, aki már 17 éve növényi étrendet követ, 2014-ben szívrohamot kapott, amelynek oka a szívkoszorúér görcse volt, azaz az izmok hirtelen szűkülése a szív artériáiban.

A norfolki helyi tévének adott interjúban úgy fogalmazott, hogy az ő esetében a szívinfarktus nem volt megelőzhető, ám a növényi étrend megakadályozta az artériák eltömődését és abban is segített, hogy elkerülje a helyzet rosszabbra fordulását.

„A szívinfarktusok 80%-a megelőzhető, azonban az én esetem a maradék 20%-hoz tartozott. Felkészítettem magam arra, hogy egy szívbarát életet éljek, így túléltem a szívinfarktust.”

– nyilatkozta Arnold.

„És ez az, amit javaslunk az embereknek is.”

– tette hozzá.

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

Növényi étrenddel a szívbetegség ellen

Az adásban megvitatták továbbá az Amerikai Szívbetegek Szövetségének kutatását, amelyben azt találták, hogy azok az emberek, akik többségben növényi étrendet követnek, 42%-kal csökkentették a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

„A növényi alapú étrend segít csökkenteni a koleszterinszintedet, illetve a magas vérnyomást, amelyek a szívinfarktus és a stroke legfőbb kockázati faktora.”

– állította Arnold, az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke.

„A szívproblémák elkerülése érdekében tisztán kell tartanod az artériáidat. Azonban mikor koleszterinben gazdag, állati eredetű termékeket fogyasztasz, akkor ennek hatására eltömődnek az artériák és veszítenek a rugalmasságukból.”

„Ezek az eltömődések okoznak szívinfarktust és stroke-ot.”

 


 

Eszter

Eszter

Közgazdász, publicista
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.