Most olvasott cikk
Vegán nuggets érkezik a McDonald’sba

Vegán nuggets érkezik a McDonald’sba

Prove_McDonald's vegán nuggets

A McDonald’s a vegánok örömére bevezette a népszerű csirkefalatok veganizált verzióját is. A húsmentes finomságot elsőként Norvégia üzleteiben lehet megkóstolni.

A nuggets csicseriborsóval, karfiollal, kukoricával, sárgarépával, hagymával és burgonyával van tele, a külseje pedig rántva van, és épp oly ropogós, mint az eredeti változat.

Norvégia éttermeiben a Subway – a világ második legnagyobb gyorsétterme – után a McDonald’s is előrukkolt egy új burgerrel, mely a vegetáriánus McFeast burger névre lett keresztelve.

A hamburgerben egy rántott babalapú pogácsa, és McFeast mártás található, ami mellett még sajt, mustár, saláta, paradicsom, savanyúság és hagyma kerül a burgerbe. Ha valaki vegán opcióra vágyik, sajt nélküli rendelés esetén a burger teljesen vegán.

Vegán igények a Mekiben

Az új kínálat azért került bevezetésre, hogy alkalmazkodjanak a vásárlók igényeihez; a húsmentes ételek ugyanis egyre nagyobb tömegeket vonzanak.

A McVegan burger 2017-ben érkezett Svédországba és Finnországba, ahol egy hónap alatt 150.000 darab fogyott el belőlük.

A McVegan burger pogácsát az Orkla Élelmiszer-csoport készítette. Az Orkla vezérigazgatója, Peter Ruzicka a McDonald’sal való együttműködést „nagyon sikeresnek” nevezte.

„Az emberek több növényi alapú ételt akarnak fogyasztani, részben az egészségügyi okok miatt, de a környezetvédelmi okok is közrejátszanak benne”

– nyilatkozta Ruzicka.

„A McVegan alapanyagainak köszönhetően kevésbé befolyásolja az éghajlatváltozást, és károsítja a környezetet, mint egy húsból készült burger.

Ez a tendencia természetesen nem csak az északiaknál figyelhető meg, világszerte nagy figyelmet kapott.

McNuggets vegán változatban

A McDonald’s bármit veganizál

Múlt évben a finn McDonald’s egy második vegán hamburgert indított 65 helyen, El Veggo néven. A steak szójababból áll, és fűszeres salsa, illetve vegán McFeast mártás található még benne.

Januárban a svédországi éttermekben helyet kapott a McFalafel is, mely a vegán Happy Meal lehetőségét kínálja a gyerekeknek, és persze felnőtteknek. Ezt csicseriborsóból állítják össze, megspékelve petrezselyemmel, fokhagymával, és köménnyel; vegán paprikaszósszal tálalva.

A McDonald’s UK a közelmúltban vegán toastot is bevezetett, és növényi alapú Happy Meal opciót indított. Az Egyesült Királyság verziója zöldséges, borsó alapú goujonokat tartalmaz, amelyek tejmentes, piros pesto szósszal kerültek kínálatra.

Egy felmérésből kiderült, hogy a McDonald’s három vásárlója közül egy több növényi alapú ételt szeretne az étlapon látni.

Az Egyesült Államokban az élelmiszerlánc vegán McAloo Tikki-t indított el a chicagói globális székhelyű étteremben. A szendvics, melyet a McDonald’s India helyszínein is felszolgálnak, burgonyából és borsóból készült samosa-fűszeres pogácsával, valamint tojásmentes paradicsomos majonézzel.

A McDonald’s tehát globális szinten hozza be a vegán opcióit, ezzel kedvezve a vegánoknak, vegetáriánusoknak és természetesen az állatoknak, akik nem akarnak meghalni.

A húsmentes ínyencségek Magyarországon egyelőre még nem kaphatóak, de reméljük, mihamarabb kipróbálhatjuk őket mi is!


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.