Most olvasott cikk
Letartóztatták Magyarország legnagyobb húsipari cégének tulajdonosát

Letartóztatták Magyarország legnagyobb húsipari cégének tulajdonosát

Piero Pini olasz üzletember a Hungary Meat Kft. tulajdonosát költségvetési csalással gyanúsítják

Több milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja Magyarország egyik legnagyobb húsipari vállalatának olasz tulajdonosát, Piero Pinit a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – írja a PestiSrácok.hu

Néhány napja a NAV őrizetbe vette a kiskunfélegyházi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pinit és két másik társát. A Budapest Honvéd FC volt tulajdonosaként is ismert üzletembert a bíróság rögtön 30 napos letartóztatásra ítélte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával.

A Hungary Meat Kft. a magyar húsipar egyik legnagyobb szereplője. A vállalat tavalyi árbevétele 105 milliárd forint volt.

A húsipari csalás

Nem az első alkalom, hogy a hatóságok csalást vagy visszaélést tapasztalnak Piero Pini vágóhídjain. Két évvel ezelőtt több száz lengyel adónyomozó és rendőr szállta meg a Pini Polonia vágóhidat egy rajtaütésszerű akció során, majd bilincsben vitték el az olasz üzletembert – írta meg 2017-ben a Figyelő.

A nyomozók többek között a forgalmi adóval és a külföldi munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumok után kutattak.

Piero Pini Hungry Meat Kft. költségvetési csalás

Rengeteg a magyar húsipari hazugság

Bár a reklámokban szívesebben adják el a boldog hús illúzióját, sajnos országszerte rengeteg vágóhídon brutális körülmények uralkodnak, ami nem csak az állatokkal szemben kegyetlen, hanem az emberi egészségre is veszélyes.

A NÉBIH gyakran zárat be magyar vágóhidakat, ahol halott rágcsálókat, a derékig érő csirketetemet vagy penészt taláknak. A legtöbb esetben ezek az alkalmatlan intézmények idővel újra engedélyt kapnak a működésre, és a fogyasztók vagy állatok érdekeit semmibe véve folytatják a termelést.

WHO (Egészségügyi Világszervezet) a feldolgozott húsokat – mint például a bacon vagy a virsli – a group 1 karcinogén, vagyis az egyértelműen rákkeltő ételek közé sorolta. A legjobb, ha az állati eredetű ételeket növényi alapúra cseréljük.

 


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.