Most olvasott cikk
Mától nézhető a The Game Changers, a vegán sportolókról készült dokumentumfilm

Mától nézhető a The Game Changers, a vegán sportolókról készült dokumentumfilm

Ettől a perctől kezdve (2019. 10. 01. – 15:00) máris nézhető James Cameron új filmje, a The Game Changers, ami szó szerint összezúzza a tévhiteket, miszerint állati eredetű ételeket kell ennünk egy erős és kitartó test eléréshez.

Valójában már bemutatták tavaly és tavalyelőtt néhány filmfesztiválon, illetve több megjelenési dátumot is kapott az elmúlt években, de mivel egyre több sportoló vált növényi étrendre – többek között Lewis Hamilton vagy a Tennessee Titans -, így többször is kibővítették a filmet, aminek persze mi nagyon örülünk.

The Game Changers előzetes

Szeptember 16.-án bemutatták a végleges filmet, de digitálisan a mai napig kellett rá várni. Júliusban ezt a kedvcsináló előzetest adták ki:

Olyan hírességek és kiemelkedő sportolók szerepelnek benne, mint például Arnold Schwarzenegger, Morgan Mitchell, Lewis Hamilton, Novak Djokovic, Mischa Janiec, Kendrick Farris és még sokan mások.

Egyébként nem csak sportolókat láthatunk a filmben, hiszen orvosok is megszólalnak, többek között Dr. Dean Ornish, Aaron Spitz és Kim Williams.

Az előzetes legelején Arnold Schwarzenegger arról beszél, hogy a reklámok azt hitették el velünk, hogy az “igazi férfi” steaket és húst eszik folyamatosan. Viszont szerinte ez nem a valóság, csak marketing.

Hol nézhetem meg a The Game Changerst?

Mától kezdve digitálisan is elérhető az alábbi platformokon: iTunes, Vimeo, Google Play és Vudu. A magyar nézők csak iTunes-ról és Vimeo-ról tudják megvásárolni a régiókorlátozások miatt.

A filmet itt tudod megvásárolni és megnézni.

A várva várt dokumentumfilm jelenleg 29 nyelven nézhető, sajnos a magyar nincs közötte – viszont úgy tűnik, hogy már dolgoznak rajta lelkes magyar vegánok, hogy lefordíthassák. Ha készül hozzá magyar felirat, frissíteni fogjuk ezt a cikket.

Elképesztő teljesítmény növényi étrenddel

A leírás alapján a film központi szála James Wilks felfedezése köré épül. A férfi, aki korábban az amerikai seregben szolgált, ma pedig kormányügynökségeket tanít harctechnikákra, korábban megsérült, ezért 6 hónapig pihennie kellett.

Eközben több, mint 1000 órát töltött azzal, hogy a gyors felépülésről és regenerációról tanuljon. Ekkor jött rá, hogy a ókori római gladiátorok is főleg növényi ételeket ettek, ettől voltak olyan kiváló harcosok, és szeretné megmutatni mindenkinek, hogy erre ma is képes bárki.

Kendrick Farris vegán sportoló
Kendrick Farris, vegán súlyemelő a 2016-os olimpián.

Az előzetes alapján a filmben megszólal Kendrick Farris súlyemelő, aki részt vett a 2016-os olimpián és többszörös amerikai rekordtartó, valamint Dotsie Bausch, nyolcszoros amerikai kerékpáros bajnok, aki így nyilatkozott az életmódváltásról:

Amikor belevágtam, nem voltam benne biztos, hogy túlélem. De valójában olyan lettem, mint egy gép.

A további szereplőket a fenti előzetesben, illetve a film hivatalos oldalán láthatod.

2 hozzászólás
  • Nagyon örüök ennek a filmnek, már nagyon vártam! Jó lenne, ha a magyar feliratot el tudnánk juttatni a készítőkhöz, hogy be tudják illeszteni pl. az iTunes-os verzióhoz. Fontos lenne szerintem, hogy minél többen vegyük/vegyék meg a filmet, ne csak “lopjuk” le valami youtube-os megosztóhoz. Részint a készítők megérdemlik, hogy pénzt kapjanak egy ilyen forradalmi film elkészítéséért, másrészt jó visszajelzés a vásárlás, hogy mennyi embert érdekel ez a téma. Csak az a fránya magyar felirat kellene hozzá. Persze én anélkül is megveszem, jó lesz angol nyelvtanuláshoz. Elvégre valószínűleg többször is meg fogom nézni… 🙂

  • Boldog vagyok, hogy egyre többen választják a vegán életmódot! A legjobb döntés!

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.