Most olvasott cikk
A Disney amerikai vidámparkjai vegánok lettek

A Disney amerikai vidámparkjai vegánok lettek

A Disney nemrégen tette meg a bejelentést, miszerint az amerikai vidámparkjainak összes vendéglátóhelye ezentúl vegán opciókkal is fog szolgálni.

Októbertől összesen 400 vegán étel lesz elérhető az éttermek és gyorséttermek menüjén a floridai Walt Disney Worldben, 2020 tavaszától pedig már a kaliforniai parkokban is.

A Walt Disney World több, mint 600 étkezőhellyel rendelkezik e két parkban. Legtöbbjük külön témák szerint található meg a parkok egyes részein, így ez a bejelentés hatalmas elkötelezettséget jelent a cég részéről.


Vegán Disneyland

Minden étterem vegán menüjének külön témája lesz. A cég egyik példájával élve, találkozhatunk majd a Csillagok Háborúja által ihletett „Tatuin Két Napos Humusza” és az „Őrült Ünnep” nevű újdonságokkal, melyek a Disney Varázslatos Királysága nevű vendéglőben lesznek fellelhetőek.

Az Állatvilág szekcióban mostantól lehet kapni chilis ropogós sült tofut, valamint egyes éttermekben még tojásmentes moszkauert is lehet majd venni. Ezenkívül a két parknak mind a 39 étterme állandó jelleggel két vegán opcióval fog rendelkezni; répás gnocchival és a karfiolos tacoval.

A Disneyland még saját bejáratú “leveles” logót is tesz majd a menüre, ezzel jelezve a növényi alapú fogásokat. A cég tisztázta, hogy ez azt jelenti, ezek az ételek nem tartalmaznak állati húst, tejet, tojást és mézet sem.

Mivel ezek a helyek évente 10 millió hamburgert, 6 millió hot-dogot és több, mint 800 ezer kilogram pulykacombot árusítanak, az új vegán ételeknek óriási hatása lehet a húsfogyasztás csökkentésére.

Emellett a vállalat több vegán lehetőséget kínál a világ más tájain is, beleértve a rizottó stílusú gombás tönkölyt Párizsban, és a serpenyőben sült zöldségekből készült növényi gombócokat Hongkongban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.