Most olvasott cikk
Új-Zéland kormánya a növényi étrendet ajánlja az embereknek

Új-Zéland kormánya a növényi étrendet ajánlja az embereknek

Új-Zéland a vegán életmódot ajánlja

Az Egészségügyi Minisztérium egy jelentést tett közzé, mely a kórházak és más egészségügyi szolgáltatók szénlábnyomát vizsgálja; az iratot a “Fenntarthatóság és az Egészségügy” címmel láttak el.

Egyebek közt új vegán menük bevezetését javasolja, ösztönzi az embereket arra, hogy kevesebbszer vezessenek autót és felhívja a figyelmet, hogy kevesebb energiát használják az épületekben.

Új-Zéland szén-dioxid kibocsátásának csaknem fele (49 százaléka) a mezőgazdasági tevékenységből származik, tehát a kormány a hús- és tejtermelés csökkentését elengedhetetlennek tartotta az ország környezeti terheinek csökkentésében.

A minisztérium célja az egészségesebb ételek hozzáférhetőségének megkönnyítése a betegek, a kórházak látogatói és személyzete számára – a növényi alapanyagokra összpontosítva.

Fenntarthatóbb növényi étrend

A jelentésben kérik az alkalmazottakat, hogy ösztönözzék növényi étrendre az embereket, mivel a vörös hús előállításához több erőforrásra van szükség, mint a növényi alapú alternatívák előállításához.

Az Aotearoa Vegán Társaság gratulált az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy elismerte a növényi ételek egészségének és fenntarthatóságának értékét.

Örülünk, hogy ez a kormányhivatal elkötelezett az éghajlatváltozás és a lakosság egészségének javítása kapcsán, és felkéri a betegeket, a személyzetet és a lakosságot, hogy csökkentsék hús- és tejtermék fogyasztásukat. Teljes mértékben támogatjuk ezt a kezdeményezést és szívesen segítünk minden lehetséges módon.

– nyilatkozta Claire Insley, a társaság szóvivője.

Ha a kórházak elkezdhetik gyümölcs- és zöldségtermesztésüket a saját földjeiken, vagy az épületeik tetején, az nagymértékben hozzájárulna az erőforrások pazarlásának megfékezéséhez, illetve az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, mivel több zöld terület jönne létre, mely különösen a városokban lenne fontos.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.