Most olvasott cikk
Lewis Hamilton, a vegán Formula-1 versenyző ismét elnyerte a brit nagydíjat

Lewis Hamilton, a vegán Formula-1 versenyző ismét elnyerte a brit nagydíjat

Lewis Hamilton vegán Formula-1 versenyző nyerte a 2019 brit nagydíjat

A vegán versenyző ezzel a legsikeresebb versenyző lett a brit Grand Pix-ben, felülmúlva a korábbi Formula 1-es bajnokokat, James Clarkot és Alain Prostot.

Ez a világon a leghihetetlenebb érzés, és egyben a legkülönlegesebb pillanat is, amire egy sportoló vágyhat. Idejöttem, és érzem ezt a hihetetlen mennyiségű támogatást. Mindig megkérdezik, hogy mennyire emel fel, és őszintén megvallva, rengeteg energiát ad, de emellett hatalmas súlya van és sok felelősséggel jár.

mondta a Guardiannak, amikor megkérdezték, hogyan érezte magát a hazai talajon.

Az emberek a futamra zászlókkal és szurkolói árukkal készülnek. Én pedig elég hálás akarok lenni nekik, megmutatni, hogy ezeket nem hiába hozták el. Amikor valami olyasmi történik, mint ma, és látod azt a rengeteg angol zászlót a levegőben, az hihetetlen érzés. Egy nap majd visszanézem a futamon készült képeket, ahogy az autóban ülök a zászlóval mögöttem, és tudom, hogy erre a képre a halálom napjáig mosolygó arccal fogok nézni.

Lewis Hamilton, vegán F1 versenyző nyerte a 2019-es brit nagydíjat
Lewis Hamilton, vegán F1 versenyző nyerte a 2019-es brit nagydíjat

Csúcsformában vegánként

Hamilton csúcsformában van. Októberben megnyerte az ötödik világbajnoki címét; ő a harmadik sofőr a történelemben, akinek öt vagy több világcíme van.

A Formula 1 sofőr – aki a The Game Changers vegán dokumentumfilm elkészítésében is részt vett producerként – úgy nyilatkozott, hogy vegán étrendje miatt szellemileg és fizikailag erősnek érzi magát.

2017-ben megnézte a What The Health című dokumentumfilmet, melynek hatására azonnal lemondott az állati eredetű termékek fogyasztásáról és viseléséről.

Úgy érzem, a 32 évem alatt fizikailag most érzem magam a legjobban. Hihetetlenül tisztának és egészségesnek érzem magam. Sok dolog van, amit a barátaim esznek és régebben én is fogyasztottam, de a film megnézése és mélyebb utánaolvasás után már rosszul érzem magam tőle.

nyilatkozta a CNN-nek.

A sportoló elkötelezett az állati jogok megvédése iránt, a közelmúltban pedig azt posztolta Instagram oldalán, hogy az állatokkal szembeni kegyetlenség miatt „összeszorul a szíve”. Mesélt az állattenyésztéssel járó kínokról, felszólalt a bálnavadászat ellen és frissítette a Instagram bio-ját, melyben most az olvasható:

“Növényi alapú étrend. Szeretem az állatokat.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.