Egészség

Mark Wahlberg növényi étrendre váltott az egészségéért

Mark Wahlberg vegán étrendre váltottLeon Bennett

Mark Wahlberg vegán étrendet követ egy ideje, és állítása szerint nagyon jól érzi magát. A filmsztár az egészsége érdekében döntött az életmódváltás mellett.

A Men’s Health “Vs The Internet” műsorában leplezte le, hogy már három hete növényi étrenden él, amikor egy olvasó feltette neki a kérdést, hogy szokott-e böjtöket tartani.

A színész erre azt válaszolta, hogy sosem szokott, de korábban volt rossz tapasztalata az állati eredetű ételekkel, amikor egy filmre készülve napi nyolcszor kellett ennie – többek között steaket, csirkét és disznóhúst.

Mark Wahlberg betegsége

A rossz, húsban gazdag étrendre ráment az egészsége is, ugyanis áteresztő bél szindróma alakult ki nála, ami azt jelenti, hogy a bél nehezebben dolgozza fel a tápanyagokat és sokkal több toxint, baktériumot és emésztetlen vagy részben megemésztett táplálékot enged át a bél üregéből a véráramba.

A tünetek rendkívül kellemetlenek lehetnek, például migrén, bélgyulladás, ízületi betegségek, szklerózis multiplex, atópiás dermatitisz, asztma és így tovább.

Ezért Wahlberg elhagyta az állati eredetű ételeket, és kizárólag növényi étrenden él már három hete.

“Meg kell mondjam, nagyon jól érzem magam.”

A növényi étrend és a bél egészsége

A Harvard Medical School egyik szakembere, Marcelo Campos szerint az amerikaiak étrendje jelentősen hozzájárul, hogy rengeteg embernél alakuljon ki ez a fajta betegség, sok más népbetegséggel együtt.

Ez azért van, mert a tipikus amerikai étrend (ami nem sokban tér el a magyartól) kevés rostot tartalmaz és sok cukros, telített zsírban gazdag ételt jelent, amelynek az egyik fő forrásai az állati eredetű ételek.

Ha kevesebb feldolgozott és több teljes értékű növényi ételt ennénk, az jelentősen csökkentené a betegségek kialakulásának kockázatát, mondta Campos.

Ez is érdekelhet ➡  Hogyan vidd be az összes szükséges tápanyagot vegánként?
Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.