Most olvasott cikk
Titokban menhelyre vitte kutyáját egy 12 éves fiú, hogy megmentse agresszív apjától

Titokban menhelyre vitte kutyáját egy 12 éves fiú, hogy megmentse agresszív apjától

Egy 12 éves fiú megmentette kutyáját az agresszív apa elől

Sajnos az élet nem mindig móka és kacagás. Olykor nehéz döntéseket kell meghoznunk, még akkor is, ha ez összetöri a szívünket. Nemrég egy 12 éves fiúnak is ezt kellett átélnie.

Február 13-án a Xollin nevű állatmentő szervezet egy aranyos kiskutyát talált a bejáratnál, egy levél kíséretében, melyet egy fiatal fiú írt. Az állatvédők ki is posztolták a Facebookra:

„Valaki ezt a kutyust hagyta a bejáratunknál egy dobozban, egy plüssállattal és egy levéllel. A levelet egy gyerek írta, és elmagyarázta benne, hogy az apja állandóan bántalmazza a kutyát és azt tervezi, hogy eladja. A fiú elkeseredésében itt hagyta nekünk a kutyát, hogy így mentse meg.”

Amint megosztották a történetet, a világ minden tájáról segíteni akartak, adományokkal is, illetve örökbe is fogadták volna a kiskutyát.

Az állatmentők első dolga volt, hogy megállapítsák, egészséges-e a kutya.

„Elvittük őt az állatorvoshoz, ahol elsőként a farkát vizsgálták meg, ami nyilvánvalóan el volt törve. Majd el kellett távolítani a parazitákat, és egy általános kivizsgálásnak alávetni a kutyát. Mindez sok pénzbe és munkába került részünkről, de szerencsére a kutya már biztonságban van.”

Egy 12 éves fiú mentette meg

Az állatmentők megállapították, hogy a kutya mellett hagyott levél egy 12 éves, Andrés nevű mexikói fiútól származik. Más információt nem tudni róla. A levélben ez állt:

„A nevem Andrés és 12 éves vagyok. Anyukám és én úgy döntöttünk, itt hagyom a kutyámat. Ez az apám háta mögött történt, mert ő el akarta adni a kutyát. Közben mindig ütötte és rúgta. Egyszer úgy megütötte, hogy a kis farka megsérült. Remélem, Önök tudnak neki segíteni és gondoskodni róla. Itt hagyom ezt a plüss játékot is, hogy mindig emlékezzen rám.”

Az állatmentők a René nevet adták a kutyának. Most megkeresik neki a lehető legjobb családot, erre sok esélyük van, hiszen több, mint 300 üzenet érkezett azoktól az emberektől, akik szívesen örökbe fogadnák ezt a csodás kiskutyát.

Az állatvédők azt is megemlítették, hogy szeretnék, ha az emberek több állatot fogadnának örökbe, és nem csak akkor, ha valamelyiknek gyorsan híre megy a világban. Több millió sanyarú sorsú állat él világszerte, akik szeretetre és boldog családra vágynak.

„Ha mindenki kitárná a szívét és az otthonát minden állat előtt, és nem csak ezelőtt a kiskutya előtt, akkor a menhelyünkön élő összes állatot már kétszer is örökbe fogadták volna. Köszönjük annak a néhány embernek, akik eljöttek hozzánk és felajánlották segítségüket, hogy a többi állatot is megvédhessük a bántalmazástól, vagy felkarolhassuk a környékünkön kóborlókat.”

Mi a véleményed a történetről? A fiú és az anyukája helyesen cselekedett? Írd meg kommentben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.