Sajnos az élet nem mindig móka és kacagás. Olykor nehéz döntéseket kell meghoznunk, még akkor is, ha ez összetöri a szívünket. Nemrég egy 12 éves fiúnak is ezt kellett átélnie.

Február 13-án a Xollin nevű állatmentő szervezet egy aranyos kiskutyát talált a bejáratnál, egy levél kíséretében, melyet egy fiatal fiú írt. Az állatvédők ki is posztolták a Facebookra:

„Valaki ezt a kutyust hagyta a bejáratunknál egy dobozban, egy plüssállattal és egy levéllel. A levelet egy gyerek írta, és elmagyarázta benne, hogy az apja állandóan bántalmazza a kutyát és azt tervezi, hogy eladja. A fiú elkeseredésében itt hagyta nekünk a kutyát, hogy így mentse meg.”

Amint megosztották a történetet, a világ minden tájáról segíteni akartak, adományokkal is, illetve örökbe is fogadták volna a kiskutyát.

Az állatmentők első dolga volt, hogy megállapítsák, egészséges-e a kutya.

„Elvittük őt az állatorvoshoz, ahol elsőként a farkát vizsgálták meg, ami nyilvánvalóan el volt törve. Majd el kellett távolítani a parazitákat, és egy általános kivizsgálásnak alávetni a kutyát. Mindez sok pénzbe és munkába került részünkről, de szerencsére a kutya már biztonságban van.”

Egy 12 éves fiú mentette meg

Az állatmentők megállapították, hogy a kutya mellett hagyott levél egy 12 éves, Andrés nevű mexikói fiútól származik. Más információt nem tudni róla. A levélben ez állt:

„A nevem Andrés és 12 éves vagyok. Anyukám és én úgy döntöttünk, itt hagyom a kutyámat. Ez az apám háta mögött történt, mert ő el akarta adni a kutyát. Közben mindig ütötte és rúgta. Egyszer úgy megütötte, hogy a kis farka megsérült. Remélem, Önök tudnak neki segíteni és gondoskodni róla. Itt hagyom ezt a plüss játékot is, hogy mindig emlékezzen rám.”

Az állatmentők a René nevet adták a kutyának. Most megkeresik neki a lehető legjobb családot, erre sok esélyük van, hiszen több, mint 300 üzenet érkezett azoktól az emberektől, akik szívesen örökbe fogadnák ezt a csodás kiskutyát.

Az állatvédők azt is megemlítették, hogy szeretnék, ha az emberek több állatot fogadnának örökbe, és nem csak akkor, ha valamelyiknek gyorsan híre megy a világban. Több millió sanyarú sorsú állat él világszerte, akik szeretetre és boldog családra vágynak.

„Ha mindenki kitárná a szívét és az otthonát minden állat előtt, és nem csak ezelőtt a kiskutya előtt, akkor a menhelyünkön élő összes állatot már kétszer is örökbe fogadták volna. Köszönjük annak a néhány embernek, akik eljöttek hozzánk és felajánlották segítségüket, hogy a többi állatot is megvédhessük a bántalmazástól, vagy felkarolhassuk a környékünkön kóborlókat.”

Mi a véleményed a történetről? A fiú és az anyukája helyesen cselekedett? Írd meg kommentben.

Galgóczi Dóra

Galgóczi Dóra

Író és természetgyógyász
Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Írd le a véleményed!