A Care nevű helyi állatvédő szervezet videózta le titokban, ahogy élve elássák a disznókat egy járvány miatt.

A videó bemutatja, hogy hogyan szabadulnak meg a beteg, eladhatatlanná vált állatoktól a húsiparban. Egyértelműen látható és hallható, ahogy a disznók szenvednek, üvöltenek és egymást agyon taposva halnak meg.

Legális ez?

Az élve eltemetés egy általános módszer abban az esetben, ha a hatóságok szerint egy vírus átterjedhet az állatról az emberre. Ez a legolcsóbb módszer, hogy megszabaduljanak sok állattól rövid idő alatt. Minden más esetben sokkal többet veszítenének a húsipari cégek, akik csak a profitért működnek.

Mivel az állattartó telepek kis helyre zsúfolnak sok állatot, akik kegyetlen körülmények között élnek, gyakran a saját ürülékükben, ezért az ilyen helyek a vírusok melegágya. Ebben a konkrét esetben száj- és körömfájás vírussal diagnosztizáltak néhány dél-koreai disznót, majd azonnal elrendelték a kivégzésüket.

Tehetek értük valamit?

Az utóbbi évtizedekben sorra jelentek meg zoonózisok, azaz állatról emberre átterjedő vírusok. Többek között a kergemarhakór, a sertéspestis, több koronavírus, a madárinfluenza, a MERS, az ebola vagy a száj- és körömfájás vírus.

Fel kell ismernünk, hogy a húsipar a mai formájában már elképesztő közegészségügyi veszéllyel jár. Az állatok, az emberek és a bolygó egészségére nézve is káros.

Az első lépés egy békésebb, egészségesebb világ felé, ha fogyasztóként nem támogatjuk többé az állatok kizsákmányolását.

Próbáld ki 30 napig a vegán életmódot – vegán recepteket és útmutatókat küldünk, teljesen ingyen. Kattints ide az elkezdéshez!

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

6 hozzászólás

    1. Ez a szadizmus teteje ! Micsoda brutal ! Gondolkodású őrült ! Aki kitalálta és aki véghez vitte ! Őket kene így kinyirni !

Írd le a véleményed!