Most olvasott cikk
Krémes póréhagymaleves burgonyával dúsítva

Krémes póréhagymaleves burgonyával dúsítva

vegán póréhagyma leves recept

Ez a burgonyás póréhagymaleves nemcsak előételként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét. Tartalmas, ráadásul mennyeien bársonyos.

A póréhagymaleves tökéletes választás lehet, amikor kevés időd van és nem szeretnél órákig a konyhában állni. Ráadásul egyszerűen elkészíthető, és előételként, de akár önálló ebédként vagy vacsoraként is tálalható. A fokhagymakrémleveshez hasonlóan ehhez a leveshez is egyszerű alapanyagokra van szükség, ami jobb esetben minden háztartásban fellelhető.

A póréhagyma mellett a leves egyik fő alapanyaga a burgonya. Ez teszi tartalmasabbá a levest, de semleges íze miatt mégis hagyja érvényesülni a póréhagyma aromáit. Végeredményben egy istenien krémes és laktató levest kapunk.

A burgonyás póréhagymalevest tálalhatod krutonnal, friss fűszernövényekkel, sült póréhagymával vagy apró kockákra vágott sült tofuval is. Sokféleképpen variálhatod fantáziád vagy a rendelkezésre álló konyhai alapanyagaid szerint, hogy megtaláld a kedvenc változatodat.

Ha más krémes finomságra vágynál, itt összegyűjtöttük a hat legjobb krémlevesreceptet.

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma karikára vágva
  • 2 közepes burgonya apró kockára vágva
  • 200 ml rizs- vagy zabtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl zöldségalaplé vagy víz
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • friss petrezselyem aprítva (opcionális a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy edényben hevítsd fel az olajat, majd vedd a lángot közepesen alacsonyra, és kezdd el rajta pirítani a póréhagymát.
  2. Kb. 8-10 perc pirítás után add hozzá a felkockázott burgonyát, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és sózd, borsozd.
  3. Ha megpuhult a burgonya, vedd le a tűzről, és botmixerrel krémesítsd el.
  4. Tedd vissza a tűzre, majd add hozzá a növényi tejszínt, és forrald össze. Kóstold, és ha szükséges, tegyél még bele ízlés szerint sót, borsot, majd zárd el.
  5. Tálald krutonnal vagy tofuropogóssal és friss petrezselyemmel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.