Most olvasott cikk
Gyógyíthatatlan beteg kutya akadályozott meg egy rablást

Gyógyíthatatlan beteg kutya akadályozott meg egy rablást

Hős kutyus - gyógyíthatatlan beteg kutya akadályozott meg rablást

Tango, egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kutya hangos ugatásával riasztotta örökbe fogadó családját és akadályozott meg egy rablást. A szívproblémákkal küzdő eb az Animal Rescue League of Iowa menhely hospice-szolgáltatásán keresztül került mostani befogadó családjához. Tango azóta is árgus szemekkel kémleli a gyanús elemeket a bejáratnál lévő ablakon keresztül.

Ki tudja, hogyan végződött volna az a betörési kísérlet, amit Tango, egy gyógyíthatatlan beteg kutya akadályozott meg február végén. A bátor házőrző hangos ugatással riasztotta befogadó családját, közben pedig a betörőt is megfutamította – számolt be a hírről a Newsweek.

A lakásból csupán apróságok tűntek el, nagyobb kár nem keletkezett. A ház tulajdonosait eléggé megviselték a történtek, ami teljesen érthető. Szerencséjükre az általuk befogadott házi kedvenc nem volt rest megvédelmezni a területét.

Tango veseelégtelenségben szenved, és a szívével is gondok vannak. Előző gazdái már nem tudták megfelelően ellátni, ezért került az Animal Rescue League of Iowa (ARL) gondozásába.

Az állatmenhely a Tangóhoz hasonló helyzetben lévő beteg kutyák és macskák számára üzemeltet egy hospice-programot. A programban részt vevő állatok olyan befogadó családokhoz kerülnek, akik igyekeznek életük hátralevő részét a legkényelmesebbé tenni. Mindezt nyugalomban, távol az állatmenhely nyüzsgő légkörétől.

Habár Tango elég jól érzi magát örökbefogadóinál, nehéz megjósolni, mit hoz a jövő, ezért a befogadói gondoskodnak róla, hogy az együtt töltött idő különleges legyen

– nyilatkozta a Newsweeknek KC Routos az állatmenhelytől.

A beteg kutyus a rablás megakadályozásával hálálta meg a gondoskodást

Egy 2018-as tanulmány megállapította, hogy a menhelyes kutyák számára már pusztán 15 percnyi gondoskodás nagyon sokat jelent kedélyállapotuk szempontjából. Tango bátor viselkedése pedig bizonyíték arra, hogy a befogadott háziállatok milyen hálásak tudnak lenni örökbefogadóiknak.

Február 25-én az egyébként is beszédes, mindent megugató kutyus elsőként riasztotta családját a veszélyre. Ha nem így tesz, megjósolni is nehéz, milyen szörnyű véget érhetett volna a rablás.

Tango története jól példázza, milyen különleges kapcsolat alakulhat ki ember és állat között. És hogy milyen csodásak a menhelyen lévő állatok. Sokuk olyan családoktól jön, akiktől rengeteg szeretetet kaptak, de akik már nem tudtak gondoskodni róluk

– mondta KC Routos.

Az örökbefogadás nemcsak a menhelyről kikerült állatok életét változtatja meg, de a példa szerint az örökbefogadókéra is nagy hatással lehet.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.