Most olvasott cikk
Egy pizzéria zseniális ötlettel segíti a menhelyi kutyák örökbefogadását

Egy pizzéria zseniális ötlettel segíti a menhelyi kutyák örökbefogadását

Egy pizzéria zseniális ötlettel próbálja segíteni a menhelyi kutyák örökbefogadását. Az állatmenhelyek mindent megtesznek azért, hogy a hozzájuk bekerülő, árva négylábúak minél előbb családra találjanak, de persze minden kreatív ötlet jól jön ehhez.

Minden évben kb. 1,5 millió menhelyi kutyát altatnak el az Egyesült Államokban, egyszerűen azért, mert a menhelyek túltelítettek és nincs elég örökbefogadó. Továbbá sok ember inkább tenyésztőtől vásárol kutyát, ahelyett, hogy örökbe fogadná őket. Ebből kifolyólag az állatmentő szervezeteknek gyakran kell kreatívnak lenniük, hogy segítsék a menhelyi kutyák és cicák befogadását.

Nemrégiben a Niagara SPCA New York-i állatmenhely összefogott a Just Pizza & Wing Co. étteremlánccal, hogy megpróbálják még inkább felhívni az emberek figyelmét a gazdikereső kutyákra.

Kimberly Larussa, a Niagara SPCA marketingese és Mary Alloy, a Just Pizza & Wing tulajdonosa sokat tanakodtak azon, hogy hogyan tudnák még inkább segíteni a menhelyi kutyák örökbefogadását. Ennek eredményeképpen pedig nagyszerű ötlettel álltak elő. Arra jutottak, hogy a gazdikereső kutyusok fotóit szórólapként ráteszik a pizzás dobozokra, abban a reményben, hogy így még nagyobb esélyt kapnak arra, hogy otthonra találjanak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JUST PIZZA & Wing Co. (@justpizza)

Ajándék is jár a befogadóknak

Ezenfelül bárki, aki örökbe fogad egy kutyát vagy cicát a szórólapokról, kap egy 50 dolláros ajándékutalványt is.

A szívmelengető kampány híre gyorsan elterjedt és nagy sikernek bizonyult. A közösségi médiában is imádták az ötletet. A kampány másnapján, a hat hónapos kölyökkutya, Larry pedig máris új otthonra talált. Más kutyák is felkeltették sok potenciális gazdi figyelmét.

Larry
Larry itt még a menhelyen Fotó: SPCA

Kimberly meghatódva mesélte: “elképesztő mennyiségű érdeklődést és támogatást kaptunk az emberektől, amióta a történetünk híressé vált. Sok ember csak azért akar pizzát rendelni, hogy kapjon egy menhelyi kutyás fotót, más pizzériák is felajánlották, hogy felteszik a dobozaikra a szórólapokat.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JUST PIZZA & Wing Co. (@justpizza)

Mind a menhely, mind pedig a pizzéria dicséretet érdemel találékonyságáért. Mary szerint a pizzéria addig folytatja tevékenységét “ameddig csak kell”, hogy minden állatot aki a menhelyen van, örökbe fogadhassanak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.