Most olvasott cikk
Greta Thunberg meglátogatta Esthert, a csodamalacot – és arra kéri több millió követőjét, hogy legyenek vegánok

Greta Thunberg meglátogatta Esthert, a csodamalacot – és arra kéri több millió követőjét, hogy legyenek vegánok

Greta Thunberg, a klímaváltozás elleni küzdelem egyik úttörője nemrég az USA-ba utazott, hogy beszéljen az ENSZ klímacsúcson a klímakatasztrófáról. A beszéde egyébként világszerte elterjedt, több tízmillióan látták és figyeltek fel rá ismét. Rengeteg embert inspirált a változásra, míg másokat felbosszantott, amiért a svéd diáklány kimondta a kényelmetlen igazságot.

Több platformon is megosztottak képeket arról, ahogy találkozik Estherrel, a világ egyik legnépszerűbb mentett disznójával. Természetesen nem eszi meg őket, hiszen Greta Thunberg vegán.

Nem csak környezetvédelmi okokból, hanem az állatok iránti szeretete miatt is döntött a vegán életmód mellett. Sőt, a családját is ebbe az irányba terelte, édesapja már teljesen elhagyta életéből az állati termékeket, édesanyja pedig többnyire növényi ételeket eszik.

Instagram posztjában feltüntette a #govegan és az #animalrescue hashtageket is, amiből kiderül, hogy kifejezetten elhivatott az állatok védelme és örökbefogadása iránt is. Több millió követőjének mutat ezzel tökéletes példát.

facebook.com/estherthewonderpig
facebook.com/EsthersDadSteve
Greta Thunberg meglátogatta Esthert
instagram.com/gretathunberg
facebook.com/estherthewonderpig

Esther, a csodamalac

A hatalmas – de annál aranyosabb – állat arról lett híres, hogy Derek Walter és Steve Jenkins azt gondolta, a befogadott malackájuk örökre kicsi marad – de rosszul hitték, nagyon gyorsan megnőtt a barátjuk. Ez egy gyakori tévhit a társadalomban, ezért ideje tudatosítanunk magunkban: nem létezik törpemalac. Mind fel (és meg) fog nőni egyszer.

A házaspár, akik egy nagy farmon éltek már 2014-ben is, bár meglepődtek a gyors növekedésen, nem akarták megvonni Esthertől a boldog élethez való jogot.

Úgy döntöttek, megtartják és csodás életet adnak neki. Minden nap megmutatják a közösségi médiában, mennyire békések, játékosak és intelligensek tudnak lenni az állatok, akikkel megosztották otthonukat.

“Megvan a lehetőségünk, hogy olyan életet biztosítsunk neki, amilyen érdemel, nem pedig olyat, amire tenyésztik. Miféle emberek volnánk, ha ezt megtagadnánk tőle? Mindent megérdemel, amit meg tudunk neki adni. Estherért tesszük, és minden más malacért odakint, akiket nem tudtunk megmenteni…még.”

Walter és Jenkins megnyitották a kanadai vegán menedékhelyüket, a Happily Ever Esther Farm Sanctuary-t, ahol állatoknak biztosítanak teljes értékű életet, valamint kiadtak egy könyvet a történetükről, ami New York Times best-seller lett.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.