Az új szabályozás alapján a cég mostantól nem fog a SeaWorld-be és olyan hasonló parkokba jegyet eladni, ahol a vízi élőlényeket fogva tartják vagy tenyésztik a mutatványok érdekében.

A TripAdvisor szerdán jelentette be, hogy továbbá már nem fog jegyeladással foglalkozni olyan létesítmények esetében, amelyek bálnákat, delfineket és más cetféléket tenyésztenek, importálnak vagy fognak be és látványosságként húznak belőlük hasznot.

Ez a lépés világszerte megtiltja a parkok és akváriumok látványosságainak és rendezvényeinek értékesítését, beleértve a SeaWorld-öt is, melynek Floridában, Texasban, Kaliforniában, a spanyolországi Loro Parque-ban és a Georgiai Akváriumban is van székhelye.

Ez az irányelv a TripAdvisor 2016. évi állatjólléti politikájának legújabb kiegészítése, amely befejezte a jegyek eladását olyan élményekre, ahol a turisták fizikai kontaktusba kerülhetnek a fogságban tartott állatokkal, ilyen például az elefántlovaglás és a tigrissimogatás.

Ez is érdekelhet ➡  Így utazd be a világot állatok kihasználása nélkül

Az új politika, amelybe beletartozik a TripAdvisor leányvállalata, a Viator is, egy évvel azután lépett érvénybe, hogy a cég betiltotta a jegyeladást olyan műsorokra, amik az állatok szempontjából megalázóak, valamint szintén összeköttetésben áll azzal, hogy az állatturizmus és állatjóllét helyzete kezd egyre aggasztóbbá válni.

Legyen szabad az új generáció

„A bálnák és delfinek a korlátozott élőhely miatt nem szaporodnak fogságban, ezért reméljük, hogy a jövőben úgy fognak élni, ahogy kellene – szabadon a vadonban.”

– mondta Dermot Halpin, a TripAdvisor élményekért és bérleti díjakért felelős elnöke.

“Úgy gondoljuk, hogy a fogságban lévő bálnák és delfinek jelenlegi generációjának az utolsónak kell lennie, és reméljük, hogy ezt az álláspontot később szélesebb körben is alkalmazzák majd a turizmusban.”

Az új szabályok ezen tengeri emlősök következő nemzedékeire összpontosítanak, mivel a jelenleg fogságban tartott állatok szabadon bocsátása csak még nagyobb veszélynek tenné ki őket. Az új politika a mostani fogva tartott állatok életének javítására is összpontosít. Annak érdekében, hogy a peronon jegyértékesítés folyhasson, a létesítményeknek állandó tengerparti életkörnyezettel kell rendelkezniük.

A társaság továbbra is jegyeket fog értékesíteni azoknak az alternatív tengerparti menedékhelyet biztosító kereskedelmi és nonprofit szervezeteknek, melyek nyilvánosság előtt tették meg a bejelentést, hogy odaköltöztetik a fogságban tartott cetféléket. Ez olyan medencéket és öblöket jelent, amelyek a cetfélék természetes élőhelyén is megtalálhatóak.

Állatvédelmi csoportok is dicsérték ezt a lépést

„Ez egyértelmű üzenet más utazási társaságoknak, hogy ezt a kegyetlen iparágat egyszer és mindenkorra le kell állítanunk”

– mondta Nick Stewart, a World Animal Protection aktivista-csoport vezetője.

„Együtt biztosíthatjuk, hogy ez az utolsó emberi szórakoztatás céljából fogságban tartott delfingeneráció.”

A SeaWorld fő zoológusa, Chris Dold egy e-mailben azt írta, „csalódott” a TripAdvisor új szabályzatában. A SeaWorld a tengeriemlős-showjai miatt, a „Blackfish” című dokumentumfilm 2013-as kiadása óta harcol a kritikákkal, amely a létesítmény állatokkal való bánásmódját tárja fel a nézők előtt.

„Csalódottak vagyunk a TripAdvisor új álláspontja miatt, mert figyelmen kívül hagyja a hivatásosan, szakmailag megbízott állatkertek és akváriumok oktatási értékét. A SeaWorld fenntartja a legmagasabb szintű gondozási előírásokat minden állat számára, beleértve a cetféléket is. A TripAdvisor helyzetétől függetlenül a SeaWorld tovább folytatja az oktatás és az állatok védelme érdekében tett erőfeszítéseit.”

Ez is érdekelhet ➡  Hogyan torzítják el az állatkertek a természetről alkotott képünket?
H. Viktória
2015-ben váltottam vegetáriánus életmódra, majd 2019 februárjában lettem vegán. Eleinte etikai okokból váltottam, később láttam csak meg, milyen jó hatással van a veganizmus a fizikai és mentális egészségemre, valamint milyen sokat tesz a klímaválság megfékezéséért folytatott küzdelemben is. Mivel csak pozitív változásokat tapasztaltam, szeretném másokkal is megosztani ezt az életszemléletet, valamint ezzel is segíteni az állatoknak, embereknek és a Földnek, hogy egy élhetőbb és harmonikusabb világot teremtsünk a mostani és a következő generációk számára egyaránt.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.