Most olvasott cikk
A TripAdvisor többé nem ad el jegyet delfines és bálnás előadásokra

A TripAdvisor többé nem ad el jegyet delfines és bálnás előadásokra

TripAdvisor jegyek SeaWorld delfines és bálnás előadás

Az új szabályozás alapján a cég mostantól nem fog a SeaWorld-be és olyan hasonló parkokba jegyet eladni, ahol a vízi élőlényeket fogva tartják vagy tenyésztik a mutatványok érdekében.

A TripAdvisor szerdán jelentette be, hogy továbbá már nem fog jegyeladással foglalkozni olyan létesítmények esetében, amelyek bálnákat, delfineket és más cetféléket tenyésztenek, importálnak vagy fognak be és látványosságként húznak belőlük hasznot.

Ez a lépés világszerte megtiltja a parkok és akváriumok látványosságainak és rendezvényeinek értékesítését, beleértve a SeaWorld-öt is, melynek Floridában, Texasban, Kaliforniában, a spanyolországi Loro Parque-ban és a Georgiai Akváriumban is van székhelye.

Ez az irányelv a TripAdvisor 2016. évi állatjólléti politikájának legújabb kiegészítése, amely befejezte a jegyek eladását olyan élményekre, ahol a turisták fizikai kontaktusba kerülhetnek a fogságban tartott állatokkal, ilyen például az elefántlovaglás és a tigrissimogatás.

Az új politika, amelybe beletartozik a TripAdvisor leányvállalata, a Viator is, egy évvel azután lépett érvénybe, hogy a cég betiltotta a jegyeladást olyan műsorokra, amik az állatok szempontjából megalázóak, valamint szintén összeköttetésben áll azzal, hogy az állatturizmus és állatjóllét helyzete kezd egyre aggasztóbbá válni.

Legyen szabad az új generáció

„A bálnák és delfinek a korlátozott élőhely miatt nem szaporodnak fogságban, ezért reméljük, hogy a jövőben úgy fognak élni, ahogy kellene – szabadon a vadonban.”

– mondta Dermot Halpin, a TripAdvisor élményekért és bérleti díjakért felelős elnöke.

“Úgy gondoljuk, hogy a fogságban lévő bálnák és delfinek jelenlegi generációjának az utolsónak kell lennie, és reméljük, hogy ezt az álláspontot később szélesebb körben is alkalmazzák majd a turizmusban.”

Az új szabályok ezen tengeri emlősök következő nemzedékeire összpontosítanak, mivel a jelenleg fogságban tartott állatok szabadon bocsátása csak még nagyobb veszélynek tenné ki őket. Az új politika a mostani fogva tartott állatok életének javítására is összpontosít. Annak érdekében, hogy a peronon jegyértékesítés folyhasson, a létesítményeknek állandó tengerparti életkörnyezettel kell rendelkezniük.

A társaság továbbra is jegyeket fog értékesíteni azoknak az alternatív tengerparti menedékhelyet biztosító kereskedelmi és nonprofit szervezeteknek, melyek nyilvánosság előtt tették meg a bejelentést, hogy odaköltöztetik a fogságban tartott cetféléket. Ez olyan medencéket és öblöket jelent, amelyek a cetfélék természetes élőhelyén is megtalálhatóak.

Állatvédelmi csoportok is dicsérték ezt a lépést

„Ez egyértelmű üzenet más utazási társaságoknak, hogy ezt a kegyetlen iparágat egyszer és mindenkorra le kell állítanunk”

– mondta Nick Stewart, a World Animal Protection aktivista-csoport vezetője.

„Együtt biztosíthatjuk, hogy ez az utolsó emberi szórakoztatás céljából fogságban tartott delfingeneráció.”

A SeaWorld fő zoológusa, Chris Dold egy e-mailben azt írta, „csalódott” a TripAdvisor új szabályzatában. A SeaWorld a tengeriemlős-showjai miatt, a „Blackfish” című dokumentumfilm 2013-as kiadása óta harcol a kritikákkal, amely a létesítmény állatokkal való bánásmódját tárja fel a nézők előtt.

„Csalódottak vagyunk a TripAdvisor új álláspontja miatt, mert figyelmen kívül hagyja a hivatásosan, szakmailag megbízott állatkertek és akváriumok oktatási értékét. A SeaWorld fenntartja a legmagasabb szintű gondozási előírásokat minden állat számára, beleértve a cetféléket is. A TripAdvisor helyzetétől függetlenül a SeaWorld tovább folytatja az oktatás és az állatok védelme érdekében tett erőfeszítéseit.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.