Schwarzenegger vegán ételeket eszik a barátaival, hogy elkerülje a koronavírust

Arnold Schwarzenegger vegán ételeket eszik a koronavírus ellen - prove.hu
[video src="https://www.instagram.com/p/B9x0m3FAFnS/"]

Arnold Schwarzenegger megüzente követőinek, hogy maradjon mindenki biztonságban, amíg tart az új koronavírus-járvány. Ő is ezt teszi, ráadásul egy elképesztő társaságban.

A színész, ex-kormányzó és testépítő legenda a közösségi oldalaira posztolt videóban bemutatta két aranyos barátját is, Whisky-t és Lulu-t, akiket éppen répával etetett, mert nagyon szeretik.

Nem rejtette véka alá saját étrendjét sem, megemlítette, hogy ő is vegán ételeket eszik.

A 72 éves sztár korábban már a The Game Changers című dokumentumfilmben is beszélt a növényi étrendről. Állítása szerint felesleges a hús az izomépítéshez, más alternatíváink is vannak. Ezért egy ideje már ő is főleg vegán ételeket fogyaszt.

Emellett videójában felhívta a figyelmet arra is, hogy hallgassunk a szakemberekre, kövessük az előírásokat, maradjunk otthon, különösen az idősebb korosztály. Boldognak tűnt és pozitívnak, azt mondta, “túl fogunk jutni ezen közösen”.

Az új koronavírus

A cikk írásának pillanatában 182.424 fertőzöttet, 7155 elhunytat és 79.433 gyógyult beteget tartanak számon világszerte. Március elejére a vírus megérkezett Európába is, ahol jelenleg Olaszország, Spanyolország és Franciaország a legérintettebb gócpontok.

A jelentések szerint a vírus egy vuhani húspiacon kezdődött, és valószínűleg a denevérek, vagy a tobzoskák húsának elfogyasztása okozta a problémát. Az tehát még tisztázatlan, hogy pontosan melyik állatfaj vitte át a vírust az emberekre, de a vuhani élőállat-piacokon beazonosították a vírust.

A vadon élő állatokkal történő kereskedelem ideiglenes betiltását szigorúan szabályozzák Kínában.

Erin Sorrel mikrobiológus szerint minden vadon élő állatot örökre ki kell vonni a kereskedelemből. De nagyon körültekintőnek kell lenni, mert a vadon élő állatokkal történő kereskedés a tiltás után illegális tevékenységgé válhat, ami még veszélyesebb, hiszen azt sem tudni, honnan származik az állat és mit fogyasztanak el az emberek valójában.

A kormánynak pedig gondoskodni kell arról, hogy a farmereknek, akik az állat-kereskedelemből éltek, más megélhetési formát biztosítson.

Egy 18 éves, Kínában tanuló diáklány szerint az élet fordulóponthoz érkezett. Az iskola zárva van, és nem tudja meglátogatni a családját sem. A krízisre, ami egy kulturális eredetű tevékenységből eredt (melyre neki nincs semmilyen befolyása), így reagált:

„Úgy hiszem, hogy a természet visszaadja nekünk, amit tőlünk kap. Nagyon valószínű, hogy forradalmi változás áll küszöbön.”

Mit tehetünk a vírus ellen?

A leghatékonyabb ellenszer a koronavírus ellen, ha megfelelően erős immunrendszert és egészséges bélflórát alakítunk ki.

Ez azt jelenti, hogy a tápanyagokat és rostokat teljes értékű növényi ételekből vesszük magunkhoz. A rost az egészséges mikrobiom felépítéséhez járul hozzá a bélrendszerben, és támogatja az immunrendszerünk működését.

A WHO Hungary tanácsai alapján ajánlott továbbá:

  • a rendszeres és alapos kézmosás
  • a tüsszentéshez és köhögéshez zsebkendőt használni, valamint utána ismét kezet mosni
  • lázas megbetegedés esetén orvoshoz fordulni, illetve jelezni a korábbi külföldi utazásokat
  • elkerülni az olyan piacokat, ahol élő vagy levágott állatokat árulnak, ha ott már megjelent a vírus
  • elhagyni a nyers, vagy nem megfelelően hőkezelt állati eredetű élelmiszerek fogyasztását

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.