Most olvasott cikk
A KFC-ben hamarosan vegán menü is kapható lesz

A KFC-ben hamarosan vegán menü is kapható lesz

KFC vegán menü Prove.hu

A KFC vegán és vegetáriánus próbamenüt indít az Egyesült Királyságban.

„A veganizmus egy megállíthatatlan trenddé vált. Folyamatosan dolgozunk a kínálatunk innovációján, azért, hogy ehhez a trendhez igazodni tudjunk.”

nyilatkozta a Telegraphnak. Jack Hinchcliffe, a KFC innovációs igazgatója.

Még nem pontosította, hogy milyen vegán menüket dolgoztak ki, de azt elárulta, hogy „hiteles, autentikus és tényleg eredeti lesz”.

„Számunkra fontos, hogy a KFC jól megszokott ízeivel kínáljuk a vegetáriánus és vegán ételeket.”

– tette hozzá.

Garantálta, hogy ez nem egy babból készült „húspogácsa” lesz, mivel azzal cserbenhagynák a vegánokat. Ez arra utalhat, hogy az étteremlánc valamilyen sült csirkéhez hasonló dolgot tervez, ám állatok felesleges megölése nélkül.

A KFC a vegetáriánus menüről szóló terveit már múlt májusban bejelentette azzal az indokkal, hogy egészségesebb ételeket szeretne kínálni a vásárlóinak.

„Az étteremlánc is úgy gondolja, hogy az elhízás egy komoly betegség. A KFC segíteni szeretné a vásárlóikat abban, hogy naponta minimum öt alkalommal egyenek zöldséget, vagy gyümölcsöt. Ebben nagy szerepe lesz a növényi alternatíváknak.”

– olvasható a Mirrorban.

KFC egészséges kaja
Jakub Kapusnak / Rawpixel

„Az emberek még sosem voltak annyira lelkesek az egészséges táplálkozás iránt, mint napjainkban, emiatt nagy kihívás előtt áll a KFC. Meg kell változtatnunk az emberek rólunk alkotott képét.”

– mondta Victoria Robertson, a KFC étel-innovációs részlegének a vezetője.

Egy egészségesebb KFC?

„A rizs-dobozaink sikere megmutatta, hogy a vásárlóink nyitottak a könnyedebb ételeink felé. Tisztában vagyunk azzal is, hogy az új recetúrával készült új menünek is pont olyan ízletesnek kell lennie, mint az eddigi ételkínálatunknak.”

A KFC egy olyan programon is dolgozik, amely segítségével a vásárlóik megváltoztathatják az étkezési szokásaikat: az étteremlánc igyekszik az ételeket érintő egészségesebb döntések meghozatalát ösztönözni. Ez visszavezethető arra, hogy az Egyesül Királyságban egyre többen lesznek vegánok, vagy szeretnének azok lenni a jövőben.

A vegán ételek iránti kereslet folyamatosan emelkedik, ezzel együtt növekszik a „vegán csirkét” kínáló éttermek száma is, mint a népszerű Temple of Seitan.

De vegán fronton a legtöbb változást a Tesco hozta az utóbbi időben: ízletes, növényi alapú készételeket kínál „Wicked Kitchen” márkanév alatt. Az eladások száma felülmúlta a várakozásokat, augusztusig több mint 4 millió terméket értékesítettek.

A Mintel adatai szerint az Egyesült Királyság több vegán terméket dobott piacra, mint bármely más nemzet – még Németországot, a „vegán nagyhatalmat” is lekörözték a britek.

De még az ausztrál Domino’s is beállt a sorba: vegán pizzát kínál, méghozzá a Follow Your Heart vegán sajttal megszórva.


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.