Most olvasott cikk
A Burger King újabb éttermét teszi vegánná

A Burger King újabb éttermét teszi vegánná

Burger King

A népszerű gyorsétteremlánc, a Burger King két héten keresztül kizárólag növényi alapú fogásokat szolgál majd fel bristoli éttermében.

Valamivel több mint fél éve, idén márciusban alakult át vegánná a szigetország egyik legikonikusabb Burger Kingje, a londoni Leicester téren található étterem.

A gyorsétteremlánc egyik zászlóshajójaként működő üzlet átalakítása merész döntés volt, de minden bizonnyal beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a Burger King ugyanis most egy újabb étterem menüjét alakítja teljesen növényivé, ezúttal Bristolban.

A tervezett zöldítés október 26. és november 9. között lesz érvényben, szóval kicsit rövidebb ideig, mint a londoni étterem esetében, de a bristoli lakosoknak így is lesz elég idejük végigkóstolni az új, növényi alapú menüt a Cribbs Causeway bevásárlóközpontjában.

Nagyon büszkék vagyunk a húsmentes étlapunkra. Csodás ízeket produkál kompromisszumok nélkül és jól tükrözi abbéli eltökéltségünket, hogy változatos és innovatív termékekkel tudjunk szolgálni. A Leicester téri átalakulás sikerét követően nagy izgalommal várjuk, hogy a húsmentes finomságainkat a bristoli vendégek is megkóstolhassák

nyilatkozta Katie Evans a Burger King UK-től.

Az étterem veganizálása része a Burger King azon elhatározásának, hogy 2030-ra a kínálat felét húsmentessé alakítsák, valamint hogy a kibocsátásukat 41%-kal csökkentsék.

A bristoli étterem menüje 24 fogást tartalmaz, ezek közül elsőként itt lehet majd találkozni a Bacon Kinggel. A gyorsétteremlánc a Violife sajtját és a La Vie baconjét használja, amiről már mi is megírtuk, hogy annyira jól sikerült, hogy be is perelték a céget, amit aztán sikeresen a saját hasznukra fordítottak.

A nyitás napján 100 darab ingyen Vegan Royale szendvics is gazdára talál, ha valaki időben érkezik és bemutatja telefonján ezt az oldalt a pultnál.

Ránk köszöntött a vegán gyorsétteremek kora?

Ezt ilyen formában talán kicsit korai lenne kijelenteni, de az tagadhatatlan, hogy van jelenleg egy plant-based momentum, ami egyre csak népszerűbbé válik.

Az olyan nagy nevek mellett, mint a Burger King, vagy a KFC, Kevin Hart is ebben látja a jövőt, aki nem olyan régen nyitotta meg saját vegán gyorséttermét, habár a sztár maga nem vegán.

Sőt, a McDonalds egykori vezérigazgatója is iparágat váltott, a Project Pollo növényi gyorsétteremlánc vezérigazgatójának közvetlen tanácsadójaként segíti a vegán forradalom előretörését.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.