Most olvasott cikk
A KFC is beadta a derekát: 4000 éttermében vezette be a vegán csirkeszárnyakat

A KFC is beadta a derekát: 4000 éttermében vezette be a vegán csirkeszárnyakat

Több mint két évnyi tesztelést követően január 10-én debütált az étterem legújabb, növényi alapú terméke az Egyesült Államokban található 4000 KFC étteremben.

Szinte mindegyik ismertebb gyorséttermi láncban elérhető már valamilyen növényi fogás, a KFC azonban ezidáig csak ideiglenes teszt időszakokat tartott néhány kiválasztott éttermükben, és azt is csak bizonyos országokban. Ennek az idei évvel vége.

Sokan még talán a szilveszteri mulatozás fáradalmait sem pihenték ki teljesen, a KFC viszont nem tétlenkedett az új esztendőben. Már fel is pakolta menüjére az első növényi alapú csirkés fogást, a Beyond Friend Chicken-t.

A növényi alapú márkákkal képben lévők jól sejtik, hogy a növényi alapú csirke a KFC és a Beyond Meat több éves együttműködésének eredménye.

A Beyond csirkefalatokat 12 darabos kiszerelésben, vagy menüben – állati termékektől mentes – sültkrumplival és közepes üdítővel is lehet kérni.

Aligha lehetnénk büszkébbek, hogy a KFC-vel együttműködve sikerült egy csúcsminőségű terméket összehoznunk, ami nem csak az ikonikus étterem megszokott ízvilágát nyújtja, de a növényi alapú ételek előnyeivel is rendelkezik. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az országban mindenkihez eljuthat

nyilatkozta Ethan Brown, a Beyond Meat alapítója és ügyvezetője.

A KFC felhívja a figyelmet arra, hogy míg a termék mindenféle állati adaléktól mentes, elkészítése talán nem felel meg minden vegánnak, vagy éppen az allergiákkal rendelkezőknek, mivel ugyanazokat az eszközöket használják, amit az állati eredetű ételek elkészítéséhez is. Továbbá a csirkefalatokhoz választható három szósz egyike sem vegán – bár ezt nyilván nem kötelező kérni.

Hosszas előkészületek

A Beyond Meat és a KFC együttműködése még 2019 augusztusában indult, amikor Atlantában két változatban – csirkefalatok és csont nélküli csirkeszárnyak – kipróbálták, mennyire vevők az étterem vendégei a növényi alapú újításokra. Röpke öt óra alatt elfogytak a készletek, ami elég beszédes eredmény.

Ezután 2020-ban került sor újabb tesztüzemre, amiben már több mint 100 üzlet vett részt, de a reakció hasonlóan pozitív volt. A kaliforniai éttermekben egy hét alatt felvásárolták a teljes készletet.

Kevin Hochman, a KFC US elnöke 2021-ben úgy nyilatkozott, hogy az együttműködés továbbra is aktív és mindkét cég azon dolgozik, hogy az eredeti ízvilághoz lehető legközelebb álló terméket sikerüljön előállítani, állati eredetű hozzávalók nélkül.

Az első naptól kezdve egyértelmű volt a küldetés: előállítani a világhírű Kentucky Fried Chicken-t növényekből. Most, két évvel később azt mondhatjuk: küldetés teljesítve

– mondta Hochman.

Itthon ne is keressük

A hazai piacon egyelőre nem fogjuk megtalálni a terméket, a híradások ugyanis kizárólag az Egyesült Államok éttermeiről tesznek említést.

Csak remélni tudjuk, hogy idővel más országokba, köztük hazánkba is érkezik a Beyond Friend Chicken-ből. Az itthon elérhető gyorsétteremi láncok közül az elmúlt években csak a Burger King nyitott minimálisan a növényi alapú opciók felé, ők vegetáriánus Whoppert vezettek be.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.