Most olvasott cikk
Kevin Hart megnyitotta első vegán gyorséttermét

Kevin Hart megnyitotta első vegán gyorséttermét

Kevin Hart vegán gyorsétterem

Kevin Hart nem csak a stand-up műfajban és a hollywoodi vígjátékokban jeleskedik, de érdeklődik a vegán életmód iránt is. Sőt! Ehhez az életformához kapcsolódik a színész legújabb vállalkozása, amiből reméli, hogy hamarosan üzletlánc is lesz. Hart augusztus 25-én nyitotta meg ugyanis első vegán gyorséttermét Los Angelesben.

Amíg a már jól ismert gyorséttermek, mint a McDonald’s vagy a KFC egyre inkább azon munkálkodnak, hogy egészségesebb, húsmentes opciókat is kínáljanak vendégeiknek, addig a Hart House — Kevin Hart új vegán gyorsétterme — hatalmas sikerrel robbant be ebbe az Amerikában jelenleg 331 milliárd dollárt érő iparágba. S hogy mi a titka? Egyszerűen az, hogy nagyobb választékot kínál.

“Szeretnék minél több növényi alapú lehetőséget felkínálni a burgerkedvelőknek – mondta Kevin Hart a The Hollywood Reporter magazinnak az egyelőre kevés vegán alternatívára utalva a gyorsételek között.

Ha tudok adni az embereknek egy helyet, hogy legyen választásuk, pont ott, ahol a McDonald’s vagy Burger King is van, akkor lehet, hogy azt mondják majd: én ma inkább egy növényi alapú burgert fogok enni. 

A dolgozókra is kiemelten figyelnek

A színész Andy Hooperrel társult, ő most a Hart House brand vezérigazgatója. A szakember számára a gyorséttermek világa nem ismeretlen, korábban az &Pizza (And Pizza) láncnál dolgozott, mégis lenyűgözte őt Hart ötlete.

“Az étterem bizniszben nőttem fel, elsősorban az emberi erőforrások részével foglalkozva, azt próbáltam kitalálni, hogyan változtatható meg az iparág azzal, hogy jobb munkahelyeket és több fenntarthatósági tapasztalatot teremtenek. Ezért Kevinnel rögtön egyetértettünk abban, hogy ennek az ötletnek olyannak kellene lennie, ami alapjaiban teszi jobbá az éttermi munkát és az ételeket is.

A Hart House-nál a nem csak a gyorsételek új jövőjébe való befektetés a fontos, a cégnél kiemelten figyelnek a munkavállalókra is. Elkötelezettek amellett, hogy a fizetésen felül más juttatásokat is kapjanak az ott dolgozók, legyen az nyugdíjtakarékossági járulék, takarékszámla-hozzájárulás vagy wellness-bónusz.

“Az a célunk, hogy az embereink jobb teljesítményt nyújtsanak – magyarázta Hooper. Ha magasak az elvárásaid a csapattól, akkor először a munkaerőbe kell befektetni, csak így lehetünk hosszú távon sikeresek.”

Bőséges választék

A Hart House vegán menüjét a Burger King volt séfje, Michael Salem alkotta meg. Az ételekben itt nincsenek mesterséges színezékek, tartósítószerek és ízfokozók, melyeket a hagyományos láncok mind használnak. A séf szerint nem minden vállalat tenné meg ezt a költséges befektetést, de itt az alapkövetelménynek számított.

Az étlapon a vegán burgerek mellett találhatóak különféle “csirkés” szendvicsek, nuggets-ek hatféle szósz lehetőséggel. De elérhető a klasszikus cézár saláta és többféle sült krumpli is.

Az üdítő választék is bőséges: négyféle shake, bio szénsavas üdítők, házi ice tea, és limonádé közül lehet választani, és természetesen desszertekből sincs hiány.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real)

Salem szerint az egyik csapda, amibe sok gyorsétterem beleesik, az az étlap folyamatos bővítése, amit a Hart House el akar kerülni.

“Sokszor csak azért bővítik az étlapot, hogy minél vonzóbb legyen a kínálatuk a tömegek számára. Hogyha valaki hajlandó extra időt ráfordítani, akkor már a kezdetekkor ki lehet alakítani egy olyan választékot, ami vonzó, ugyanakkor megengedi az egyszerűséget is azért, hogy nagy mennyiségben is előlehessen állítani. Látom magunkat különleges ajánlatokat bevezetni, de csak addig a pontig, amíg le nem lassítja a munkálatokat, vagy amíg nem megy az ételeink minőségének rovására”

A komikus már évek óta nyitott a vegán életmódra

Kevin Hart nemcsak a vegánság iránti érdeklődő életmódjáról beszélt nyíltan, hanem a Beyond Meat-tel való együttműködéséről is, ahol korai befektető volt, és reklámarca is a termékeknek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real)

“2019-ben szálltam be Beyond Meat vegán húsok gyártásba. Előtte már jó ideje növényi alapú étrendet folytattam – magyarázta Hart egy podcast vendégeként 2020-ban:

“Mióta a növényi étrendet csinálom, jelentős változást tapasztalok. Sokkal élénkebb és tettre kész vagyok. Amíg húst ettem, szinte folyton fáradt voltam. Amikor ebédre egy nagy darab steak-et fogyasztottam salátával, vagy protein shake-el indítottam a napom, esetleg valamilyen tojásétellel, a nap végére mindig kikészültem. Most már nincs ilyen gondom. Egész nap friss vagyok, sokkal több feladatot tudok elvégezni és annyira energikus vagyok, hogy mindennap edzek.”

Eddig hat szerződést írtak alá, hogy a Hart House több helyen is megnyithasson. A következő helyszín szintén Los Angeles-ben lesz a Sunset Boulevard és Highland Avenue közelében, autós kiszolgálással felszerelve. Hart reméli, hogy lesz még San Francisco-ban, Las Vegasban, Atlantában, Floridában és a szülővárosában, Philadelphiában is étterme.

Helyreigazítás: a cikk egy korábbi változatában tévesen azt állítottuk, hogy Kevin Hart vegánként él. Bár több különböző forrás is ezt állítja, a sztár ezt hivatalosan sosem erősítette meg.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.