Most olvasott cikk
Lewis Hamilton vegán burgerezőt nyitott

Lewis Hamilton vegán burgerezőt nyitott

Lewis Hamilton vegán burgerezőt nyit

A Forma–1-es versenyző, Lewis Hamilton vegán burgert áruló étterme hétfőn nyílt meg – és azt reméli, hogy a következő hat évben még legalább százat tud létrehozni.

Hamilton a The Cream Group vendéglátóipari szervezettel közösen elindította a Neat Burger étteremláncot. Az első burgerező megnyitásának helyéül Londont választották.

1500 eladott hamburger 2 óra alatt

„Nagyon szeretnék valami jót tenni a világunkkal, és tisztelem a Neat Burgert, amiért a kisvállalkozásokat támogatja, igazán büszke vagyok, hogy egy ilyen céget támogathatok”

– mondta Hamilton a nyitás előtt tett nyilatkozatában.

A Neat Burger magában foglalja a Beyond Burgert, a híres, „vérző” borsófehérje-pogácsát, valamint a Violife vegán sajtot.

„Jómagam növényi alapú étrendet követve úgy gondolom, hogy szükségünk van egy egészségesebb utcai választékra, amely csodálatos ízű, de valami izgalmasat kínál azok számára is, akik húsmentesek akarnak lenni”

– folytatta Hamilton.

Neat Burger - Lewis Hamilton vegán üzlete
https://www.instagram.com/neat.burger/

2025-re globálissá válnának

A Neat Burger társalapítója, Ryan Bashti azt mondta az iNews-nak, hogy 14 helyszínen nyílnak majd meg az éttermek az Egyesült Királyságban. Ezek után egy New York-i étterem jön létre, és 2025-re több, mint 100 étterem lesz szerte a világon.

„Minden kontinensen jelen leszünk, és hamarosan partnerséget fogunk kötni egy magas színvonalú italmárkával. A bővítés gyors lesz. Először az Egyesült Királyságra, azon belül is a nagyobb városokra koncentrálunk.”

Hamilton 2017 óta vegán életmódot követ, miután megnézte a “What the Health” dokumentumfilmet. Azóta meglátta a veganizmus etikai oldalát is. Az interneten sokszor az állatok nevében szólal fel, és kéri rajongóit, hogy gondolják át: mit, vagyis kit esznek.

Tavaly év végén az Instagramon megosztott egy képet, amin egy anyakocát a malacaival együtt kukába dobtak – a kép egy húsipari állattartó telepen készült. Azt írta hozzá:

„Mindannyiunknak van hangja, nekem itt ez a platform, ezért szeretném most kihasználni a lehetőséget. Senki sem tökéletes, természetesen én sem vagyok, de valójában ez történik minden nap világszerte, oly sok állattal.

Ez az oka annak, hogy úgy döntöttem, hogy vegán, növényi alapú étrendet követek, már több mint egy éve. Igen, nehéz, soha, semmi nem könnyű, de a legjobban emiatt éreztem magam az elmúlt évben.”

Az első Neat Burger hétfőn, Londonban nyílt meg a Regent Street-en.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.