Most olvasott cikk
Autós üldözés és lövöldözés: agresszív állattenyésztők támadtak a vegánokra Spanyolországban

Autós üldözés és lövöldözés: agresszív állattenyésztők támadtak a vegánokra Spanyolországban

Vegánokra lőtt egy állattenyésztő Spanyolországban

Frissítés:

mythical.mia Instagram posztja alapján az derült ki, hogy az aktivisták 16 nyulat mentettek ki egy spanyolországi állatkínzó tenyésztőtől. A gazda már a nyúlmentés ideje alatt is erőszakos volt és rátámadt a vegánokra, illetve az egyik nyulat kivette az állatmentők kezéből, majd földhöz vágta.

A rendőrség kiérkezésekor megkérték az aktivistákat, hogy hagyják el a területet, amit meg is tettek. Később az autópályán haladva több farmer is üldözni kezdte a vegánokat, állítólag 1 órán keresztül.

Mikor zsákutcába szorították őket, az ablakot kezdték el verni, fenyegették őket a rendőrség kiérkezéséig. Hiába kértek védelmet a vegánok a hatóságoktól, mindössze annyit mondtak nekik, hogy nem lesz gond, haza tudnak menni biztonságban.

A rendőrség távozása után 10 perccel az egyik farmer ismét a vegánok után ment, majd éles lőfegyverrel meglőtte az autójuk ablakát, ami a videón látható nőt több helyen is megsebesítette. Könnyebb sérülésekkel megúszták. A kimentett állatok szintén jól vannak, nem esett bajuk.

Korábban írtuk:

Véres videót tett közzé a Direct Action Everywhere (DxE) egyik aktivistája hétfő éjjel. Azt állítja, hogy egy állattenyésztő éles lőfegyverrel az autójukra lőtt.

A nő a videóban elmondja, hogy több helyen is vérzik, valamint megmutatja a betört ablaküveget, amit a farmer eltalált.

Valószínűleg az elkövető ugyanaz a gazda lehetett, akinek a birtokán nemrég horrorisztikus körülményeket találtak, szűk ketrecekbe zárt, szomjazó, megkínzott nyulakat, akik közül néhányat ki is mentettek a DxE aktivistái.

Korábban is több állatmentést és radikális állatvédelmi módszert alkalmaztak már, de idáig még sosem fajult el a dolog.

Bár Spanyolország bizonyos részein engedélyezett a fegyverhasználat és a terület megóvása az illetéktelen behatolóktól, a törvény azt is előírja, hogy állatkínzás megalapozott gyanúja esetén beléphetnek külső szervezetek a területre, hogy segítsenek a bajba jutott állatokon.

Úgy tűnik, az állattenyésztők nem örülnek, ha kiderül, hogy mi történik a zárt ajtóik mögött.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.