Most olvasott cikk
Ez az éhező kölyökkutya nem élt volna túl még egy éjszakát az utcán, az utolsó pillanatban mentették meg

Ez az éhező kölyökkutya nem élt volna túl még egy éjszakát az utcán, az utolsó pillanatban mentették meg

kölyökkutya

Végső elkeseredésében egy család kertjébe menekült. Az ott élő kisfiú talált rá a felpuffadt, beteg állatra.

Ez az apró, alultáplált kölyökkutya átbújt egy család kerítésén és úgy tűnt, segítségre van szüksége. Amikor felfedezték, először azt hitték, egy patkány az, mivel olyan kicsi és sovány volt. Ám miután rájöttek, hogy milyen szokatlan a testének alakja, felismerték, hogy gyorsan segítségre van szüksége.

Fotó: The Dodo

A kutyát biléta és chip nélkül találták, a család pedig úgy látta, hogy a legjobb esélye a túlélésre az, ha egy meleg otthont találnak neki. Az anyuka felhívta barátnőjét, Aliciát. Tudta, hogy Alicia és férje, Tre kitűnő szülők lennének, mert mindketten imádták az állatokat, volt is már egy kutyájuk. Tre nevetve mesélte, hogy a kölyökkutya teste egy tökre emlékeztette őket, fura alakja miatt nevezték el Pumpkinnak.

Pumpkin szörnyű állapotban volt, amikor Alicia és Tre megmentette őt. Amikor másnap elvitték az állatorvoshoz, megtudták, hogy nem élt volna túl még egy éjszakát egyedül. Pumpkin számára magas kalóriájú étrendet írtak elő, és gyógyszereket kapott, melyekre a sérülései miatt volt szükség.

A kölyökkutya minden átélt nehézség ellenére boldogan vette birtokba új otthonát. Imádott játszani bármelyik játékkal, amit csak talált. Az élet öröme pedig ragadós volt. Tre és Alicia boldogan nézték végig, ahogy a kölyökkutya felnő.

A házaspár másik kutyája, Laila boldog volt, hogy Pumpkin lehet a kishúga. Laila válogatós, nem fogad el bárkit – de Pumpkint elfogadta az első naptól fogva –, mesélte Alicia. Mintha egymásnak teremtették volna őket!

Laila öröme minden nappal csak nőtt, ahogy egyre jobban megismerte új kispajtását. Az állatorvos is ledöbbent, hogy Laila újra „kölyökkutyásan” viselkedik, pedig már betöltötte a 11. életévét is. De Pumpkin volt az, aki kihozta Lailából az energikus énjét, ő pedig cserébe megtanította a kicsit a társas viselkedés néhány szabályára.

Pumpkin apró kölyökkutya volt, amikor rátaláltak, és nem nézett ki túl jól. Ám most, hogy felnőtt, ugyanúgy néz ki, mint egy átlagos pitbull, leszámítva egy dolgot, a picike méretét. Ezt valószínűleg a kölyökkori alultápláltság okozhatta. És bár ez az apró kiskutya már közel járt a halálhoz, a szeretet, amelyet megmentőitől kapott, végül életben tartotta őt.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.