Most olvasott cikk
Egy 14 éves fiú könyvet írt arról, hogyan lehet vegánként leszerelni a kötekedőket

Egy 14 éves fiú könyvet írt arról, hogyan lehet vegánként leszerelni a kötekedőket

Korábban gyakran zaklatták a vegánsága miatt Solomon Tadlockot, aki nem bizonyult könnyű célpontnak. Könyvében most beavatja a hasonló cipőben járó vegán gyereket a visszavágás rejtelmeibe.

Vannak könyvek, amelyekkel a vegán szemléletmódot felvillanthatják az ezeket az elveket valló szülők a gyerekeik előtt. Vannak azok, amelyekből finom növényi alapú fogásokat főzhetnek nekik. És most már olyan is van, amely segít felkészíteni a vegán gyerekeket, kiskamaszokat arra, miként válaszoljanak mindenevő társaik gúnyos megjegyzéseire.

Ez utóbbit Solomon Tadlock, egy 14 éves fiú írta, 50 visszavágás vegán gyerekeknek (50 Comebacks For Vegan Kids) címmel.

Solomon 14 éves iskolásként gyakran futott bele abba, hogy olyan klisékkel találják meg nap mint nap, mint például az örök klasszikus: „De hiszen te megölöd a növényeket!”

Mikor kisebb voltam, gyakran zaklattak a társaim azért, amiért vegán voltam. Igazából bármi átlagostól eltérőt látnak a gyerekek, annak általában zaklatás a vége. Én viszont mindig tudtam nekik válaszolni, így egyre kevésbé voltam alkalmas célpont. Azt hiszem, sokan nincsenek ezzel így, és hasznát vennék, ha lenne a tarsolyban egy-egy jó kis visszavágás. Ezen felbuzdulva pedig megírtam a könyvemet

– mesélte a The Amanda Sapp Morning Show egyik adásában.

Solomon könyvének legelső visszaszólása éppen a már említett növénybántós örökzöldre adható válasz. És hogy ő mit szokott erre a gyakran forszírozott kérdésre felelni?

A növények visszanőnek. És idegrendszerük van? Nem, nincsen. Jobban oda kellene figyelned az órákon.

Tapasztalatai szerint ezzel el lehet hallgattatni a károgókat.

Solomon a honlapján hangsúlyozta, könyvét nem kizárólag a gyerekeknek, hanem azok szüleinek is szánja. „Ha vegán gyerek vagy, akit az életmódja miatt zaklatnak, vagy vegán szülő, aki azt szeretné, hogy gyermeke felkészülten, magabiztosan és tények arzenáljával védje meg életmódját, akkor ez a könyv a válaszcsapások legnagyobb fegyvertára” – írja.

A fiú művét dicsérte a vegán sportolókról és sportolóknak könyvet író Robert Cheeke is:

Köszönöm, Solomon, hogy volt bátorságod megírni egy olyan könyvet, amely kétségkívül segít majd másoknak abban, hogy a vegánságról szóló beszélgetésekben és összetűzésekben magabiztosabbak legyenek. Egy olyan könyvet, amelynek révén az olvasók könnyebben kiállhatnak amellett, amiben hisznek.

Volt kitől ellesni a könyvírási praktikákat

Solomon édesanyja egy neves orvos, Brooke Goldner, aki maga is a növényi alapú gyógyításban hisz, ezt ülteti gyakorlatba. Állítása szerint a növényi alapú étrenddel fordította vissza a lupuszt. Ez egy krónikus autoimmun betegség, amely világszerte mintegy ötmillió embert érint.

Brooke Goldner eddig három könyvet írt, ezekben rendre az állatmentes táplálkozás egészségügyi előnyeit taglalja.

A híres szakember Instagramon büszkélkedett azzal, hogy fia tudományos információkra támaszkodva nyújtott segítő jobbot a zaklatókkal szemben. Meglátása szerint a Solomon könyvében szereplő adatok is bizonyítják a növényevés előnyeit etikai, egészségügyi és klímavédelmi aspektusból is.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.