Most olvasott cikk
Sült paprikás, diós tészta

Sült paprikás, diós tészta

Ha szeretsz felfedezni izgalmas ízkombinációkat, akkor a krémes sült paprikás, diós tészta receptje éppen neked való. A különlegessége a paprika és dió harmóniájában rejlik.

A krémes sült paprikás, diós tészta egy olyan fogás, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is, és garantáltan lenyűgözöd vele a családot, a barátokat vagy a vendégeket.

A tészta alapja a sült paprika és a dió, ami segít elmélyíteni az ízeket és gazdagabb textúrát kölcsönöz a szósznak. A pikánsságért pedig a füstölt őrölt pirospaprika felel, amit tökéletesen kiegészít a petrezselyem és a citrom frissessége. A végeredmény egy karakteres, gazdag ízekkel teli fogás.

Feltétként mi kapribogyót tettünk bele, de a kész ételt kiegészítheted aszalt paradicsommal, pirított magvakkal vagy friss rukkolával is.

Hozzávalók:

  • 500 g száraz durumtészta
  • 700 g (kb. 4 db) piros kaliforniai paprika
  • 100 g dió
  • 50 g kapribogyó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (opcionális)
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • egy nagy csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 ℃-ra.
  2. A paprikákat, a diót és a fokhagymagerezdeket (héjában) tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A diót 7-8 perc sülés után vedd ki, amikor már kissé megbarnult. A fokhagymagerezdeket további 15 perc múlva, a paprikát pedig még további 15 perc után, amikor már fekete foltok jelennek meg a külsején.
  3. Miközben sülnek, főzd meg a tésztát.
  4. Miután minden megsült, a fokhagymát és paprikát szabadítsd meg a héjától, utóbbit a magoktól is. A paprika esetében nagy segítségedre lehet egy lezárható nejlon tasak – ha ebben hűtöd ki meleg-langyosra a paprikát, a gőz hatására még könnyebb lesz lehúzni a héjukat. (Fontos, hogy ne forrón és ne is kihűlve próbáld meg lehúzni a héját.)
  5. Ha minden összetevőd készen áll, akkor halmozd a paprikát, a fokhagymát, a diót és a petrezselymet egy késes aprítóba, vagy a botmixer aljába.
  6. Add hozzá az olívaolajat, a citromot, a sörélesztőpelyhet és fűszerezd pirospaprikával, majd sózd, borsozd.
  7. Mixeld krémes állagúra és keverd hozzá a tésztához, majd add hozzá a kapribogyót.
  8. Tálaláskor adhatsz hozzá még ízlés szerint citromot, magvakat vagy rukkolát.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.