Most olvasott cikk
Hamarosan új vegán dokumentumfilm érkezik Humans and Other Animals címmel

Hamarosan új vegán dokumentumfilm érkezik Humans and Other Animals címmel

Humans and Other Animals dokumentumfilm

Az állatok sokkal közelebb állnak hozzánk, mint ahogy azt eddig gondoltuk. De sokan nem szeretnék, ha ez a nézőpont szélesebb körben elterjedne. Vannak ugyanis olyan iparágak, amelyek arra épülnek, hogy kihasználják, felhasználják és kizsákmányolják ezeket az állatokat. Erről szól a Humans and Other Animals című új vegán dokumentumfilm.

Az új vegán dokumentumfilm azzal a céllal készült, hogy tudatosítsa az emberekben, mennyire hasonlóak hozzánk az állatok. Egészen pontosan a többi állat, a film címe ugyanis éppen az emberközpontú nézőpontot próbálja megdönteni. A cím vizuális megjelenése is erre erősít rá, ami a dokumentumfilm weboldalán nagyszerűen látszik. Az Emberek és más állatok címben a „más” szócska úgy ékelődik az „állatok” elé, mintha nyelvtani hibát vétett volna, aki kihagyta onnan.

Fordulóponthoz jutottunk fajunk történelmében: ahogy egyre inkább rájövünk, hogy a többi állat jobban hasonlít ránk, mint lehetségesnek gondoltuk volna, egy erősödő mozgalom feltárja a rejtőzködő iparágakat, amelyek bizarr és megrázó módon használják ezeket az állatokat. Filmünk egy epikus utazásra repíti el a nézőt, amiben megismerhetjük, hogyan gondolkodnak, beszélnek és éreznek az állatok. Részt veszünk veszélyes nyomozásokban nagy hatalmú iparágak ellen, eddig soha nem használt technológiákat alkalmazva. És felvetünk egy olyan filozófiai elképzelést, amely örökre megváltoztathatja, hogyan tekintünk az állatokra – és saját magunkra

– olvasható a film weboldalán.

A Humans and Other Animals megjelenése egyelőre nem ismert. Akik szeretnének elsőként értesülni a dokumentumfilm elérhetőségéről, azok a fent linkelt weboldalon feliratkozhatnak a hírlevélre.

Vegán dokumentumfilmek a közelmúltból

Akik nem szeretnének a megjelenésig várni, azoknak van néhány javaslatunk filmek tekintetében:

  • Akik a növényi étrend egészségügyi hatásairól szeretnének többet megtudni, nézzék meg a Netflixen nemrég debütált ikerkísérletről szóló dokumentumfilmet. Az Az vagy, amit eszel: Az ikerkísérlet című négyrészes sorozat azonos génkészlettel rendelkező emberekben vizsgálja a növényi és a mindenevő étkezés hatását.
  • Akik az állatipar sötét titkaira kíváncsiak – és van gyomruk és lelkierejük szembesülni az igazsággal –, azoknak az Uralom (eredeti cím: Dominion) lehet jó választás. A filmhez magyar hang is készült hazai színészek közreműködésével.

Akik pedig teljesen újak a vegán tematikával foglalkozó, állatjogi vagy egészségügyi dokumentumfilmek világában, azok mindenképpen olvassák el ezt a cikket, amiben a húsz legjobb dokumentumfilmet szedtük össze.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.