Most olvasott cikk
Amitől a sertésipar tartott: megjelent a Netflixen a Hogwood vegán dokumentumfilm

Amitől a sertésipar tartott: megjelent a Netflixen a Hogwood vegán dokumentumfilm

Hogwood vegán dokumentumfilm

A Netflixen is elérhetővé vált az a tényfeltáró dokumentumfilm, ami az angol sertésfarmok sötét világába enged betekintést.

A felvételeket az Egyesült Királyságban tevékenykedő Viva! állatvédő szervezet egy kis nyomozócsapata készítette a Warwickshire megyében működő Hogwood sertéstelepen még néhány évvel ezelőtt.

Abban az időben a telep a Tescónak is beszállított, ami a szigetország legnagyobb üzletlánca, valamint rendelkezett “Red Tractor” minőség-ellenőrzési logóval is. Ám a dokumentumfilm napvilágra kerülését követően a Tesco visszavonta az együttműködést, a Red Tractor pedig megvonta a hitelesítést a teleptől további vizsgálat idejére.

A Hogwood Netflixes debütálása nagy mérföldkő a Viva! számára az igazság feltárásáért vívott hosszú harcban. Kiemelten fontos, hogy a lehető legtöbb embert el tudjuk érni, hogy a történelemkönyvek hasábjaira száműzhessük a nagyüzemi állattartást. Az angol állattenyésztés idillikus képe, amivel régóta etetnek minket, hazugság. Nézd meg a filmünket és bizonyosodj meg róla a saját szemeddel

nyilatkozta Juliet Gellatley, a Viva! alapítója.

A filmet a Trónok Harca sorozat Bronnjaként ismer Jerome Flynn mutatja be, aki maga is vegán.

„Megtiszteltetés, hogy én mutathatom be a filmet. Miután láttam azokat a szörnyűséges viszonyokat és bántalmazást, ami a Hogwood falai mögött történik, muszáj volt tennem valamit. A telepen lévő malacok nemcsak hústermékek, hanem érző, érzelmileg összetett lények, pont, mint mi, és sokkal jobb sorsra érdemesek ennél” – nyilatkozta a színész.

Miről biztosít a Red Tractor logó?

A Red Tractor egy angol minőségbiztosítási pecsét, amely arról tanúskodik, hogy az ezzel rendelkező termékek magas minőségűek, emellett biztosítja a vásárlót az állatjóléti alapvetések betartásáról, bár a minőségbiztosítási szerep lényegesen nagyobb hangsúlyt kap.

Sokan kritizálják is a címkét amiatt, hogy a logót sokszor kapják olyan gazdaságokból érkező áruk, ahol fizikailag bántalmazzak az állatokat, ezért ilyen vonatkozásban szinte semmilyen biztosítékot nem jelent a plecsni megléte.

Az Animal Aid egy 2018/19-es nyomozása azt is kiderítette, hogy mind a hat Red Tractor logóval ellátott farm megszegte a szervezet által támasztott követelményeket, ezen felül pedig az érvényben lévő állatvédelmi törvényeket is.

Hasonló kínálat a felhozatalban

A streamingszolgáltató más nagy címeket is kínál hasonló témában. Ilyen többek között a Seaspiracy, ami a nagyüzemi halászat árnyoldalával foglalkozik.

A Netflixen elérhetők továbbá olyan dokumentumfilmek is, amelyek a növényi alapú táplálkozás pozitív hatásaival foglalkoznak, és sokat segíthetnek abban, ha valaki úgy dönt, nem hajlandó tovább hozzájárulni a szisztematikus, ipari mértékű állatkínzáshoz. A Game Changers vagy a Forks Over Knives nagyszerű választás, ha valaki erről a témáról szeretne többet tudni.

A Hogwood számos európai ország kínálatában megtalálható a Netflixen, köztük hazánkban is, magyar felirattal.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.