Mától nézhető Netflixen a legújabb vegán dokumentumfilm, a Seaspiracy

seaspiracy cover - magyar

Elérhetővé vált a legújabb nagyszabású Netflix dokumentumfilm – a Seaspiracy feltárja a nagyipari halászat fenntarthatatlan és etikátlan gyakorlatait.

Korábban beszámoltunk arról, hogy március 24-én érkezik a Cowspiracy és a What The Health dokumentumfilmek mögötti csapat új alkotása, ráadásul rögtön magyar nyelven, köszönhetően a Netflixnek.

Jó program lehet mindazoknak, akik környezetvédőnek mondják magukat, törődnek az óceánok megóvásával, vagy éppen azok számára, akik még fogyasztanak vízi élőlényeket.

A film ezen a linken érhető el magyar felirattal, amennyiben rendelkezünk Netflix előfizetéssel.

A beharangozó előzetes szerint Ali Tabrizi és Lucy Tabrizi kalandját követhetjük nyomon, amint leleplezik a kevésbé ismert tényeket a túlhalászásról és az óceáni élővilág tönkretételéről. Ali már gyermekkora óta imádta a hatalmas vizeket és annak rejtelmeit, de lelkesedése darabokra hullott, amikor meglátta, milyen kegyetlenséggel és szennyezéssel jár a nagyipari halászat.

Úgy nyilatkozott, hogy elképesztő mértékű pusztítás történik, amiről alig tudnak az emberek, és ami még sokkolóbb, hogy ehhez a kormányok és néhány környezetvédelmi szervezet is hozzájárul, sőt, profitál is belőle.

Seaspiracy előzetes

Az előzetesből kiderül, hogy megszólal a filmben többek között George Monbiot politikai és környezetvédelmi aktivista és író, valamint Paul Watson kapitány, a Sea Shepherd Conservation Society nonprofit szervezet alapítója és aktivistája.

Több thai férfi azt állította a stábnak, hogy veszélyben van az életük azzal, hogy segítenek a filmben, míg egy másik esetben azt a tanácsot kapta Ali, hogy „magára vessen, ha kockáztat”. Rengetegen ki akarták kapcsoltatni a kamerát, és egy nő szerint „a nyílt tengeren egyszerűen a tengerbe dobhatnak a hajóról.”

Az elmondottak alapján arra lehet következtetni, hogy egy véres, kegyetlen üzletről van szó, amiben a profit mindent felülír – ezt erősíti meg az előzetes egyik legijesztőbb mondata, ami így szólt:

„Az illegális halászatot irányító szervezetek megegyeznek a drog- vagy az emberkereskedelem mögött álló bűnözői csoportokkal.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.