Most olvasott cikk
Újabb divatcég mondott nemet az állati szőrmére

Újabb divatcég mondott nemet az állati szőrmére

divatcég

A nálunk kevésbé ismert Fraser Group divatcég is csatlakozik azon vállalatok egyre bővülő sorához, akik nemet mondanak a kegyetlen szőrmebizniszre és kivezetik boltjaikból az ilyen termékeket.

A számos márkát tulajdonló Fraser Group divatcég változtatott üzletpolitikáján, és a Humane Society International/UK állatvédő csoport lobbizását követően úgy döntöttek, nem vásárolnak többé szőrmét beszállítóiktól.

A körülbelül 1.500 üzletet üzemeltető divatóriás továbbra is árulja a jelenleg készleten lévő, szőrmét tartalmazó termékeit, de a mostani szezontól kezdődően nem vásárol több szőrmét, szóval idővel az üzletek is teljesen szőrmementessé válnak majd.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhattunk a Fraser Group divatcéggel és díjazzuk, hogy meghozták ezt a fontos döntést. Ezzel a lépéssel azt bizonyítják, hogy értékeik megegyeznek a brit fogyasztók többségével, akik úgy hiszik, hogy az állatoknak nem lenne szabad szenvedniük a divat oltárán” – nyilatkozta Claire Bass a Humane Society Inernational igazgatója.

A divatcsoport sokáig kitartott a szőrme mellett, miközben az Armani, a Gucci, vagy a Versace is felhagyott az állati szőrme használatával. Habár a Fraser Group üzleteiben 2010 óta van érvényben a szőrmementes szabályzat, nem tudni, hogy ez érvényben maradt-e azután, hogy Mike Ashely, a Newcastle United korábbi tulajdonosa megvette a cégcsoportot.

„A Fraser Group elkötelezett a szőrmementes jövő mellett. Úgy döntöttünk, hogy nem vásárolunk több szőrmét tartalmazó terméket partnereinktől. A cég levélben tájékoztat minden beszállítót ezzel kapcsolatban” – mondta Michael Murray, a cégcsoport vezetője.

A szőrme már nem a fényűzés, hanem a szenvedés szimbóluma

A világ legnagyobb divatcégeinek működési szabályzatában már nincs helye a szőrmének, de egyre több ország is kezdi felismerni a szőrméért fizetett árat. Többek között Olaszország, Írország és Málta is azon nemzetek sorát gazdagítja, akik gátat szeretnének szabni határaikon belül a szőrmeiparnak.

Aki szeretne elmerülni ennek az állathasználaton alapuló iparágnak a bugyraiban, annak ajánljuk korábbi cikkünket, amely rávilágít mindazon okokra, ami miatt a szőrme nem lehet része egy felvilágosult és jó szándékú világnak.

Aki pedig olvasás helyett inkább filmen tekintene bele a divatipar továbbra is sok helyen fennálló kegyetlenkedéseibe, annak a SLAY című dokumentumfilmet ajánljuk, ami a szőrmeipar mellett a bőrrel és gyapjúval is foglalkozik, kicsit teljesebb képet adva az üzletágról.

(The Guardian)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.