Most olvasott cikk
Ebben a hawaii hotelben a környezettudatosság a menő és kizárólag vegán ételeket szolgálnak fel

Ebben a hawaii hotelben a környezettudatosság a menő és kizárólag vegán ételeket szolgálnak fel

+2
Képek megnyitása

A koronavírus-járvány sem kényszerítette térdre a Hawaii-szigetek első környezettudatos és vegán butikhoteljét, amely a Tűzhányó (Volcano) nevet viseli.

A különleges szálloda egyre nagyobb népszerűségnek örvend, s nemcsak a vegánok körében. A paradicsomi állapotokat idéző szálláshely a Volcanoes nemzeti park közelében található, s vezetői igen nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a társadalomra kifejtett pozitív hatására.

Tegyük zöldebbé és barátságosabbá a bolygót, amelyen élünk!

szól a Volcano Eco Retreat ügyvezetői, Gaby és Tony Aziz által megálmodott jelmondat, amely szinte mindent elmond az általuk felvállalt küldetésről.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy az utazókat rá tudjuk venni arra, hogy kilépjenek a kulináris komfortzónájukból. Ehhez a legjobb minőségű helyi, hawaii alapanyagokból készült ételeket kínáljuk nekik, bemutatva a növényi alapú konyha változatosságát és ízletességét. Nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy minél környezettudatosabban működjünk, miközben a legmagasabb színvonalú kikapcsolódást nyújtjuk vendégeinknek. Ez a két dolog, ugyanis korántsem zárja ki egymást”

– nyilatkozta céljaikról Gaby és Tony Aziz, hozzáfűzve, hogy bár vendégkörük többsége húsevő, valamennyien élvezték a felszolgált növény alapú menüt.

A négy hektáros buja esőerdőben található egzotikus szállodában a természetes dolgoké az elsőbbség – és ez nemcsak a konyhára, de az egész hotelre vonatkozik.

A saját kertben termesztett, vagy a szomszédos termelői piacról beszerzett alapanyagokból készült növényi alapú reggelit helyben termesztett Kona kávéval és makadámdióból készült házi növényi tejjel szolgálják fel, az újrafelhasználható vizes palackokkal pedig örökre száműzték az egyszer használatos műanyagokat.

A vendégek a teljes körű relaxáció érdekében meditációs sarkot, öko-ösvényt és szabadtéri gyógymedencét használhatnak. Az árak éjszakánként 295 dollárról (közel 96.000 forintról) indulnak, amelyben a reggeli és az üdvözlő koktél is benne van. A szálláshelyen szívesen látják a kutyákat is.

Kevesebb bűntudat, több élvezet

A tulajdonos Heart Core Hotels a jövőben több hasonló szálloda megnyitását tervezi, többek között Mexikóban és Costa Ricán. Az ötlet gazdái ugyanis pontosan tudják, hogy a növényi étrendet követők egyre népesebb tábora számára továbbra sem könnyű egy utazás során megoldani az étkezését.

Vegánok, vegetáriánusok és flexitariánusok ma még világszerte szenvednek a hagyományos szokások és beidegződések miatt. De nem a lánc szállodáiban, amelyben a kevesebb bűntudat, több élvezet elve érvényesül a növényi étrendet követők számára.

A szállodalánc ugyanakkor nemcsak a húsételeknek, de a „greenwashing” hozzáállásnak is búcsút szeretne inteni, ezért a mindennapi kiszolgálás és ellátás terén a minőség mellett az ökológiai lábnyom csökkentését tartják leginkább szem előtt.

Mindezt úgy, hogy származásra, vallásra és anyagi helyzetre való tekintet nélkül, mindenkit szívesen látnak a szállodában, amely szándékosan választotta a butikhotelek közvetlen és barátságos, ugyanakkor igényes és egyedi megjelenését.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.