Most olvasott cikk
Vegán datolyakaramella négy összetevőből elkészítve

Vegán datolyakaramella négy összetevőből elkészítve

vegán datolyakaramella recept

A datolyakaramella tökéletes választás lehet, ha egy egészséges édességre vágysz, vagy szeretnéd feldobni a reggeli zabkásádat. Ebben a cikkben megosztjuk az otthon is könnyen elkészíthető, mennyei datolyakaramella receptjét.

A datolya természetes édesítőszerként is funkcionál, így kiváló választás azok számára, akik csökkenteni szeretnék a finomított cukrok fogyasztását. Ezenkívül gazdag tápanyagokban is. Egy igazi szuperélelmiszer, ami tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és rostokkal. A datolya kiváló energiaforrás, és hozzájárulhat az emésztés egészségéhez is.

A datolyakaramella sokoldalú és könnyen beilleszthető a mindennapi étkezésbe. Feldobhatod vele például a reggeli zabkásádat vagy köleskásádat, de chiapudinghoz is tökéletes. Díszítsd pár evőkanál datolyakaramellával a reggelid tetejét, vagy keverd el benne.

A datolyakaramella elkészítéséhez a legideálisabb választás a király (medjool) datolya. Ez a fajta datolya sokkal puhább és szaftosabb, így könnyedén turmixolható, és tökéletes alapja lehet egy krémes karamellának. Ráadásul a medjool datolya kifejezetten édes, amivel garantáltan a legfinomabb datolyakaramella fog készülni.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 150 g datolya
  • növényi tej
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só

Elkészítés:

  1. Ha nem puha datolyád van, hanem keményebb a külseje, akkor áztasd forró vízbe 10-15 percre.
  2. Ezután öntsd le róla a vizet, és tedd turmixgépbe, késes aprítóba vagy a botmixered aljába.
  3. Add hozzá a vaníliakivonatot, a sót és először két evőkanál növényi tejet. Mixeld krémes állagúra. Lehet, hogy közben az edény falára kicsapódik a massza, ebben az esetben állj meg, kapard le az edény oldaláról, és mixeld tovább.
  4. Attól függően, hogy milyen állagot szeretnél elérni, adj hozzá még egy-két evőkanál növényi tejet, és mixeld el. Ezt ismételd meg annyiszor, amíg el nem éred a kívánt állagot.
  5. Tedd üvegbe, és tárold hűtőszekrényben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.