Vegán reggeliVeganuárVeganuár receptek

Vegán köleskása recept

Vegán köleskása recept

Hozzávalók:

  • 1 csésze köles
  • 2,5 csésze növényi tej
  • 1 csésze víz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • cukor, juhar- vagy agavészirup ízlés szerint
  • bármilyen gyümölcs, amit szeretsz

Elkészítés:

  1. A kölest kimérjük és víz alatt alaposan leöblítjük.
  2. A tejet a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott kölest, és többször átkeverve 20-25 percig alacsony lángon főzzük. Ha úgy érzed, kevés rajta a folyadék, önthetsz még hozzá tejet vagy vizet.
  3. Közvetlenül elzárás előtt mehet bele az édesítő és a vanília-kivonat.
  4. Tálaláskor díszítjük a kedvenc gyümölcseinkkel.

Extra tipp: párolt, fahéjas alma is nagyon finom hozzá.

Egyszerű vegán köleskása recept

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.