Hozzávalók:
- 1 csésze köles
- 2,5 csésze növényi tej
- 1 csésze víz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- cukor, juhar- vagy agavészirup ízlés szerint
- bármilyen gyümölcs, amit szeretsz
Elkészítés:
- A kölest kimérjük és víz alatt alaposan leöblítjük.
- A tejet a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott kölest, és többször átkeverve 20-25 percig alacsony lángon főzzük. Ha úgy érzed, kevés rajta a folyadék, önthetsz még hozzá tejet vagy vizet.
- Közvetlenül elzárás előtt mehet bele az édesítő és a vanília-kivonat.
- Tálaláskor díszítjük a kedvenc gyümölcseinkkel.
Extra tipp: párolt, fahéjas alma is nagyon finom hozzá.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.