Ha te is rajongója vagy a kókusznak, de unod már a hagyományos kókuszgolyót, akkor mindenképp ajánljuk az alábbi receptet. A végeredmény egy krémes, lágy, intenzíven kókuszos édesség.
Hozzávalók:
- 200 g kókuszreszelék
- 2 csomag vegán vaníliás pudingpor (80 g)
- 500 ml növényi habtejszín
- 500 ml növényi tej
- 80 g cukor
Elkészítés:
- A két csomag pudingot főzd meg fél liter növényi tejben a cukorral, majd keverd hozzá a kókuszreszelék felét és várd meg, míg teljesen kihűl.
- A hűtött habtejszínt verd habbá és óvatosan forgasd hozzá a kihűlt masszához.
- A maradék kókuszreszelék felét is keverd hozzá, majd formázz belőle kis gombócokat.
- Végül forgasd bele a golyókat a maradék kókuszreszelékbe.
Domján Csenge
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.