Most olvasott cikk
Tormás alma-répa-céklasaláta

Tormás alma-répa-céklasaláta

Tormás alma-cékla-répasaláta - Prove.hu

Ez a világ egyik legegyszerűbb salátája, és ennek ellenére — vagy talán pont emiatt — az egyik legfinomabb is.

Emellett kizárólag olyan hozzávalókat tartalmaz, amik itthon is megteremnek, ráadásul télen is, így a hidegebb hónapokban az egyik legjobb vitaminbomba ez a saláta.

Hozzávalók

4-5 adaghoz

  • 2 közepes alma (kb. 25 dkg)
  • 2 nagyobb répa (kb. 20 dkg)
  • 2 nyers cékla (kb. 23 dkg)
  • egy evőkanál agave-, rizs- vagy juharszirup (ízlés szerint lehet kicsit több is)
  • két evőkanál citromlé
  • egy teáskanál üveges reszelt torma (vigyázz: nem mindegyik bolti típus vegán)
  • opcionális: 2 evőkanál tojásmentes majonéz vagy cukrozatlan növényi joghurt/tejföl

 

Tormás alma-répa-céklasaláta elkészítése

  1. Hámozd meg az almát, a céklát és a répát (az almát utoljára, különben megbarnul).
  2. Nagy lyukú reszelőn reszeld le őket, vagy késes aprítóban aprítsd őket kis darabokra, és egy nagy tálban keverd össze egy nagy csipet sóval.
  3. Tíz percre tedd félre, majd a kezeddel, vagy egy szűrőben nyomkodd ki belőle a vizet. Nem kell, hogy csontszáraz legyen, de ne maradjon túl vizes sem (a tál alján mindig összegyűlik a zöldségekből kieresztett víz, ne felejtsd el azt sem leönteni).
  4. Keverd hozzá az alma-répa-cékla mixhez a választott szirupod, a citromlevet és a tormát, valamint ha használsz, akkor a majonézt is. Kóstold meg, és ha szükségesnek érzed, tegyél még bele sót. Jó köret szinte bármilyen főétel mellé, de a reggeli pirítós tetejére vagy mellé is isteni.