Most olvasott cikk
Obama születésnapi ünnepségén húsmentes menüt kínálnak a vendégeknek

Obama születésnapi ünnepségén húsmentes menüt kínálnak a vendégeknek

Barack Obama, az USA ex-elnöke a napokban 60 éves lett, és születésnapi ünnepségén húsmentes menüt kínál a vendégeinek – számolt be róla a Bloomberg, mely egy Obama közeli forrásra hivatkozott. Az eseményen terveznek Impossible Foods és Eat Just termékeket is felszolgálni, melyek a legnépszerűbb húspótló márkák az USA-ban.

A növényi alapú menüt – amiről még nem tudni, hogy egyetlen opcióként valósul meg, vagy kínálnak mellette állati eredetű ételeket is -, állítólag a felkapott zenész, Questlove állította össze, aki régóta szószólója és egyben befektetője is több ígéretes vegán márkának.

A Bloomberg News által kiderített menütervek szerint a vendégek olyan ételek közül választhatnak majd, mint az Impossible Foods marha- és sertéshús utánzata, vagy az Eat Just növényi alapú tojásimitációja. A kínálatban szerepel még a Questlove Cheesesteak Eggrolls, amely az Impossible vegán marhahússal és a Perfect Day által forgalmazott vegán sajtmártással készül.

A vegán ételek népszerűsége továbbra is az egekben, ahogy az állattenyésztés környezetre, egészségre és állatokra gyakorolt hatása egyre jobban bekerül a köztudatba.

Éppen ezért a 2020-as Golden Globe is növényi menüt kínált, ahogy a napokban a 2021-es Met-gála is bejelentette, hogy nem szolgál fel állati eredetű ételt. Emellett néhány hónapja a New-York-i Eleven Madison Park nevű Michelin-csillagos étterem is átállt a vegán menüre, amivel 15.000 fős várólistát tudhatott magának az újranyitás pillanatára.

Obama ezen a hétvégén tartja a születésnapját a Martha’s Vineyardon, melyre több száz vendéget hívott meg – a COVID-19 delta-variánsa miatt azonban kénytelen volt lecsökkenteni a résztvevők számát.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.